• Haberler
  • Edirne
  • Sürdürülebilir balıkçılık sağlanacak, limanlar ekonomiye kazandırılacak

Sürdürülebilir balıkçılık sağlanacak, limanlar ekonomiye kazandırılacak

İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantılarının ikinci birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Edirne sınırları içerisinde bulunan İbrice Limanı'nın onarım ve işletmesi için hazırlanan proje görüşülerek onaylandı.

Sürdürülebilir balıkçılık sağlanacak, limanlar ekonomiye kazandırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci Birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantı komisyon raporlarıyla devam etti.

Plan ve Bütçe Komisyon Raporunu komisyon Başkanı Şenol Kılıç okudu. Keşan İlçesi İbrice Limanı Onarım ve İşletilmesi Projesi hakkında rapor mecliste görüşüldü.

Projede Saroz Körfezinde sürdürülebilir balıkçılığının sağlanması ve limanları ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Edirne’nin Keşan ilçesinde İbrice Limanı onarım ve işletilmesi protokolünün değerlendirilmesi konulu teklif hakkında komisyonun yaptığı araştırma ve incelemeler açıklandı.

Projenin hedef grupları ve nihai yararlanıcılarını açıklayan Kılıç, deniz mahsulleri piyasasında çalışan firmalar ve restoranlar ile Saros Körfezi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin nihai yararlanıcılar olduğuna değindi.

Onarılacak olan yapıların yaz aylarında bölgeye gelen turist akınında ekonomik anlamda yarar sağlanacağını dile getiren Kılıç, "Liman içerisinde bulunan ve onarılacak yapılar, S.S. Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifi’nin sorumluluğunda işletilmek üzere, restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 1 adet sosyal tesis, WC, otopark, balıkçı korunağı, soğuk hava deposu ve buzhane olarak düzenlenecektir. Bu yapılar, kooperatif üyelerinin balıkçılık faaliyetlerinde kullandıkları ekipmanları ve avlanma faaliyetleri sonucunda elde ettikleri ürünlerin daha sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca liman içerisinde restoran ve kafe işletmesinin oluşturulması, bölge halkı için istihdam yaratacaktır. Özellikle yaz aylarında bölgeye gelen yoğun turist akınından ekonomik anlamda yarar sağlanacaktır.” Dedi.

Kılıç, komisyonun projeye İl Özel İdaresi’nin ortak olmasına ve proje uygulama aşamasında temsil, ilzam ve proje kapsamında belgeleri imzalamaya Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci’nin yetkili kılınmasına karar verdiğini söyledi.

Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş,  konuşmanın ardından proje ile ilgili kararların komisyon raporu doğrultusunda oylanmasını Meclis’e sundu.

 Proje meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ