Şüpheli araçta 589 kuş ele geçirildi

Edirne'de jandarma ekipleri tarafından şüpheli araçta yapılan aramada 589 kuş ele geçirildi.

Şüpheli araçta 589 kuş ele geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda; Edirne İli Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde icra edilen faaliyette şüpheli bir araçta yapılan arama sonucu; 4 kafes içerisinde 589 adet kimliksiz Hint Bülbülü, Kanarya, Ebabil, Bahçe Kiraz ve Saka türlerinden kuş ele geçirildi.

 Olay ile ilgili şüpheli 1 şahıs hakkında Edirne Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü  tarafından 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na Muhalefet suçundan 4 milyon 300 bin 776 lira ve 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na Muhalefet saçandan 41 bin 817 lira olmak üzere toplamda 4 milyon 342 bin 553 lira idari para cezası uygulandı.

 ele geçirilen hayvanlar Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından Edirne Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyada daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerin devam edeceği bildirildi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ