Su Sporları Merkezi Ağustos'ta açılacak
Edirne'nin Enez ilçesinde yaz döneminde vatandaşa su altı dalış, yüzme, kano, fitness, pilates, resim, ebru ve müzik alanında eğitim verilmesi planlanan Su Sporları Eğitim Merkezi, Ağustos ayının sonunda hizmete açılacak. AK Parti İl Başkanı Belgin İba, merkez sayesinde hem bölgenin ticaretine ve turizmine katkı sağlayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Edirne'nin Enez ilçesinde, ilçenin bir önceli Kaymakamı Elin Canan Tuncer tarafından üzerinde özenle çalışılan Su Sporları Eğitim Merkezi'nin Ağustos ayında açılacağı bildirildi. Enez Kaymakamlığı tarafından Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü'ne ait yıllardır atıl durumda olan Enez Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Hizmet Binası proje kapsamında onarılarak Su Sporları Eğitim Merkezi haline getirildi. 'Ortak Kültürel Miras '“ Karadeniz Havzasında Girişimciliğin Gelişimi İçin Kaynak' projesi kapsamında Enez Kaymakamlığı tarafından 2018 yılında oluşturulan proje ile Enez ilçesine Su Sporları Eğitim Merkezi, Su Altı Müzesi ve alternatif dalış alanı kazandırıldı.
HEM
TİCARETE, HEM TURİZME GİMET EDECEK
Konu hakkında bilgi
veren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Enez Kaymakamlığı tarafından
oluşturulan proje ile hem yıllarca atıl durumda olan binanın onarımı yapılarak
vatandaşların hizmetine sunulmasından hem de bölgenin ticaretine ve turizmine
katkı sağlayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Proje kapsamında Enez'e Su Sporları Merkezi ve
Enez Limanı yakınına su altına yerleştirilen heykeller ile Su Altı Müzesi
kurulduğunu belirten Başkan İba, turizmin canlanacağını ifade etti.
'AĞUSTOS
AYINDA FAALİYETE GEÇECEK'
Bir çok sportif faaliyetin merkezde gerçekleşeceğini kaydeden İba, 'Enez'imizde Ağustos ayının sonuna kadar faaliyete geçecek Su Sporları Eğitim Merkezi ile özellikle yaz döneminde vatandaşımıza su altı dalış, yüzme, kano, fitness, pilates, resim, ebru ve müzik alanında eğitim verilmesi planlanmaktadır. Enez'de arkeolojik kazılarda bulunmuş ve Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde sergilenen 3 eser ile Enez'de bulunan kale surlarının birebir imitasyonlarının yapıldığı devasa büyüklükteki halleri ile birlikte toplamda 4 eser Enez Limanı yakınında, yaklaşık 18 metre derinliğe yerleştirilerek bir su altı müzesi kurulmuştur. Eserlerin 18 metre derinliğe bırakılmasından dolayı bir yıldız dalgıçların da dalabileceği bir su altı çekim noktası oluşturulmuştur. Özellikle dalgıçlar ve su sporlarını sevenler için Enez yeni bir cazibe noktası haline gelmiştir. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Edirne Valiliği'mize ve Enez Kaymakamlığı'mıza teşekkür ederim' dedi.