• Haberler
  • Edirne
  • Su patlakları vatandaşları canından bezdiriyor  Hangi çağda yaşıyoruz?

Su patlakları vatandaşları canından bezdiriyor  Hangi çağda yaşıyoruz?

Su patlakları vatandaşları canından bezdiriyor   Hangi çağda yaşıyoruz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Su patlakları vatandaşları canından bezdiriyor

 Hangi çağda yaşıyoruz?

Edirne'nin yıllardır kanayan yarası haline gelen ve bir türlü çözüm bulunamayan bozuk yolların yanı sıra çeşitli mahallelerdeki ara sokaklarda oluşan su patlakları da son günlerde en çok şikâyet edilen konulardan birisi oldu.

Turizm şehri olarak nitelendirilen Edirne'de alt yapı ve ulaşım gibi sorunların yanı sıra son günlerde artan su patlakları da çözülmeyi bekliyor. Şükrüpaşa Mahallesi Dörtkayalar Mevkii yakınlarındaki bir sokakta meydana gelen ve günlerdir çözüm bekleyen su patlağı vatandaşları canından bezdirdi.

Kentin en elit ve yeni yerleşim bölgesi olarak bilinen Şükrüpaşa Mahallesi de bozuk yollar ve su patlaklarından nasibini aldı. Havaların ısındığı yaz sıcaklarında su patlağı dolayısıyla yaşanan su kesintileri vatandaşları çileden çıkarıyor.

Son dönemlerde Edirne genelinde cadde ve sokaklarda meydana gelen ve vatandaşları canından bezdiren su patlakları, çözüm bekliyor. Belediye ekiplerinin araması ve sorunun bildirilmesine rağmen yetkilerin sorunu çözmeyi bırakın mahalleye bile uğramaması tepkileri de beraberinde getiriyor.

Günlük yaşamı da olumsuz etkileyen su patlakları nedeniyle yollarda oluşan çamur ve çukurlar da araçlarıyla işe gitmeye çalışan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Su tasarrufu ve suyun verimli kullanılması yönünde uyarı ve çağrılar yapılırken, oluşan su patlakları da su israfına neden oluyor. Ayrıca, patlak olan bölgedeki sokaklarda oluşan su birikintileri, hem yayaların hem de araçların geçişini zorlaştırıyor. Köy yollarının bile modern görünüme kavuşturulduğunu belirten vatandaşlar, Edirne gibi turizm şehrine bu görüntülerin yakışmadığını savunuyor.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ