Su Korkusuyla Başladı 3'ncü Kez Türkiye Şampiyonu Oldu

Edirne'de 6 yaşında su korkusunu yenmek için başladığı yüzme sporunda başarılarının ardı arkası kesilmiyor. Milli yüzücü Beyza Işık (13) Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde yarıştığı yüzme sporunda 200 metre serbest ve 400 metre karışık stillerinde 3 Türkiye şampiyonu olarak adını altın harflerle yazdırdı.

Su Korkusuyla Başladı 3'ncü Kez Türkiye Şampiyonu Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  Edirne’de su korkusunun üzerine giderek yüzme sporunu başlayan 13 yaşındaki Beyza Işık, kısa sürede başarı elde etti. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü'ne transfer olan milli yüzücü 2-4 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Arena Kısa Kulvar küçükler bireysel Yüzme şampiyonasında üçüncü kez Türkiye şampiyonu oldu.
                Fenerbahçe'ye transfer olan Edirneli milli sporcu 13 yaşındaki Beyza Işık, 200 metre kelebek ve 400 metre karışık stillerinde Türkiye şampiyonu oldu.
                200 metre kelebek stilinde üst üste üçüncü kez, 400 metre karışık stilde ise ikinci kez üst üste Türkiye şampiyon olan Işık'ın en büyük hayali Olimpiyatlarda Türk Bayrağını göndere çekmek olduğunu söyledi.
6 Yaşında su korkusunun yenmek için yazıldığı yüzme sporunda başarı hikâyesini şampiyonluklarıyla taçlandıran Beyza Işık, yaptığı sıkı antremanlar ve disiplini ile Türk Bayrağını her zaman birinci sırada dalgalandırmaya devam edeceğini belirtti.
                Beslenmeden uyku düzenine kadar antrenmanlarına aralıksız devam ettiğini belirten 13 yaşındaki Beyza Işık, "Beslenmemden uyku düzenime, antrenmanlarıma kadar hepsine çok dikkat ederek şampiyonalara hazırlanıyorum. Her şampiyonada yeni rakipler çıkabiliyor. Heyecan her yarışta oluyor ama önemli olan bu heyecanı strese dönüştürmemek. Katıldığım son yarışmada 200 metre kelebek ve 400 metre karışık stillerinde Türkiye şampiyonu oldum" ifadelerine yer verdi.

 "Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek gurur verici"
Çocukluk hayali olan Fenerbahçe kulübüne başarılarının neticesinde transfer olan Işık, "Küçüklüğümden beri bu takımı tuttuğum için hayalim olduğu için Fenerbahçe'de yüzmek istiyordum.  Böyle büyük bir kulübe  Transfer olmak ve katılmak gurur verici. Bu kulüp çerçevesinde bu şekilde bir yarışa ilk kez katıldım ve çok mutluyum. Hedefimde olimpiyatlara giderek milli takımda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek var" dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN