Su artıma cihazı alırken nelere dikkat edilmeli

Su yaşamın en önemli minerallerinden biridir. Su arıtma cihazı alırken tüm özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Pazarlamacı Selami Kuzu, bazı cihazlarda sağlıksız özelliklerin olduğunu aktardı.

Su artıma cihazı alırken nelere dikkat edilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Su içerisindeki mineraller barındırdığı yararlı besin öğeleri ile insan vücudunda böbreklerin çalışması açısından hayati önem taşır. Ancak günümüzde musluk suları kullanım ve içme suyu olarak vatandaşlara güven vermiyor. Bu nedenle damacana ve plastik pet şişelerde satışa sunulan ve servis edilen su tercih ediliyor.

İçme suyu olarak kaliteli ve modern bir tercih oluşturan hazır su, ev ortamında diğer kullanımlar için yeterli olmuyor. Bu nedenle çay ve yemek musluktan alınan su ile yapılmak zorunda kalıyor. Bu durum sağlıksız bir su kullanımına sebep oluyor. Musluktan akan arıtılmamış su kullanımını yok etmek için son dönemlerin en kaliteli tercihini su arıtma cihazı kullanımı oluşturuyor.

Sanayileşme ve dış etkenlerin temiz su kaynaklarının gün geçtikçe tükenmesine neden olduğunu belirten Pazarlamacı Selami, Kuzu “tüketilecek olan su belirli proseslerden geçirilerek, filtrelenmesi gerekiyor. Bu işlem ise, günümüz su arıtma sistemleri dâhilinde yapılırken, her bir ürünün, kendi marka ve modeline göre farklı teknik özelliklere sahip.” Dedi.

Filtrede istenmeyen maddelerin temizlenerek temiz su üretimi yapıldığını söyleyen Kuzu, “ Su artıma sistemleri, filtre mantığı ile çalışmaktadır. Su içerisinde yer alan ve istenmeyen maddeler, bu filtre sistemleri dâhilinde temizlenerek, temiz su üretimi yapmaktadır. Her cihazda kullanılan filtre çeşidi ve amacı farklı olsa da elbette ki günümüzde son teknoloji üretilmekte olan su arıtma sistemi ve ürünlerinden yardım alarak, istek ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bunun beraberinde içerisinde yer alan farklı bir sistem grubu çalışarak, suyun PH değerlerini de yükselterek, alkali bir su elde etmeye de yardımcı oluyor.” Şeklinde konuştu.

Kuzu,  bazı su artıma cihazlarında amaca uygun özelliklerin yanı sıra istenmeyen ve gereksiz olan birçok sağlıksız özelliklerinde bulunduğunu belirterek bunların kimyasallar ve tatlandırıcı maddeler olduğunu aktardı.

Kuzu, vatandaşları su arıtma cihazı alırken tüm özelliklerine göz atarak daha doğru seçim yapması konusunda uyardı.              

Su arıtma cihazı alırken teknik özelliklere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Kuzu, “Su arıtma cihazı alırken teknik özelliklere bakılması gerekiyor özellikler, alkalin, mineral filtre ve detox filtre gibi filtre seçeneklere sahiptir. Alkali filtre ise doğal mineraller bulundurmasının yanı sıra PH değerini 7.5 ile 8,5 arasında yükseltiyor. Mineral filtre ise, suyun mineral dengesini yükseltir, elektrik kullanımına gerek kalmadan çalışır ve su tankları geniş kapasitelere sahip.” İfadelerini kullandı.

Su arıtma ünitesinde üç ön filtrenin bulunduğunu aktaran Kuzu, “Evde ve işyerinde kullandığımız su arıtma cihazı ters ozmoz prensibi ile çalışan arıtılmış su üreten bir cihazdır. Su arıtma ünitesinde üç ön filtre bulunur. Birincisi tortu filtresi. Toz, pas ve kum parçacıklarını giderir. İkincisi, aktif karbon filtresi; Suyun rengini, tadını, kokusunu ve dengesini düzenler. Klor ve diğer maddeleri temizler. Üçüncüsü, CTO filtreleri klor ve organik kimyasalları giderir. Arkasında ters ozmos sisteminin ana bileşeni olan membran bulunur. Bu, membranda nano boyutlu gözeneklere sahip bir filtredir.”  Şeklinde konuştu.

Katı parçaların elekten geçmediğini ve suyun arıtıldığını belirten Kuzu, alçak basınçlı odalarda ve yüksek katlarda su pompasının kullanılması gereken bir ek özellik olduğunu ifade etti

Kuzu, dış kasa parçasının kalitesinin yüksek olması su arıtma cihazının ömrünü uzatması bakımından avantaj olduğunu dile getirdi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN