Son yağışlar nehir debilerini arttırdı

Edirne'de son günlerde gerçekleşen yağışlarla birlikte kentin önemli su havzalarından olan Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri 2 kat arttı.

Son yağışlar nehir debilerini arttırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de son günlerde etkili olan yağışların ardından Meriç ve Tunca nehrinin debisi 2 kat arttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından etkili olan yağışlar kentin önemli su kaynaklarından olan Meriç ve Tunca nehrinin debisini olumlu etkiledi.

Geçtiğimiz hafta 2 metreküp/ saniye akan Tunca nehrinin debisi 5metreküp/ saniye, 35 metreküp/ saniye olan Meriç nehrinin debisi ise 68 metreküp/ saniye seviyesine kadar yükseldi.

Son yılların en kuran dönemini geçiren Trakya’da gerçekleşen yağışlar Edirne’nin önemli su havzalarından olan Meriç ve Tunca nehirlerine yaradı. Nehirlerin su seviyeleri arttı.

Son yılların en kurak döneminin yaşandığı Edirne'de etkili olan yağışlar, Tunca ve Meriç nehirlerine de can suyu oldu. Geçtiğimiz haftalarda ürününü kurak toprağa ekmek zorunda kalan üreticiler, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte rahat bir nefes aldı.

Nehir kenarında dolaşan vatandaşlardan Mehmet Çevik, kurak geçen bir yaz mevsiminin ardından etkili olan yağışların nehirlere yaradığını ve bereketli bir kış beklediklerini ifade etti.

Meriç Nehri kenarında işyeri bulunan Yılmaz Söz,  geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlarla nehir debilerinin 2 katına çıktığını ve bu durumun hem üretici hem de vatandaşlar açısından sevindirici olduğunu aktardı.

Yağışların devam etmesi halinde nehir debilerinin daha da artması bekleniyor.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ