Sokaktaki canlar için bir araya geldiler

AK Parti Edirne İl Seçim İşleri Başkanı Erdi Ertek ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Ezgi Yetkiner, Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı'yı ziyaret etti.

Sokaktaki canlar için bir araya geldiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette sokak hayvanları için hayata geçirilecek olan Bakımevi Projesi'nin detayları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Yaşam hakkı savunucuları olarak devasa barınaklar istemediklerini, bunun yerine bir tedavi merkezi istediklerini kendilerine tekrar ilettiklerini söyleyen Dernek Başkanı Yağmur Islattı, Daha önce derneği ziyaret eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba ile de hemfikir oldukları konuları detaylandırdıklarını ifade etti.

"Karşılıklı fikir birliğine vardık"

Kurulacak olan yeni bakımevinde tedavi görecek tüm hayvanların fotoğraflandırılarak kayıt altına alınması konusunun önemini açıkladıklarını belirten Islattı, "Ayrıca; projeye bir engelli ünitesi eklenmesi, yavru bölümünde hastalık riskinin minimuma indirilmesi için bir arada bulunmayacakları bölmeler eklenmesi, tekli bölme sisteminin tüm hasta hayvanlar için uygulanması, donanımlı bir laboratuvar kurulması, ameliyathane ekipmanlarının tüm tedavileri gerçekleştirebilecek şekilde arttılması, ölen hayvanların usulüne uygun gömülmesi, tedavisi biten hayvanların bakımevinde tutulmayarak yasaya uygun bir şekilde alındığı yere bırakılması, bakımevi personellerinin liyakate uygun olarak hayvansever kişilerden seçilmesi hususları konusunda karşılıklı fikir birliğine vardık.

Kendileri de bizlere seçilmeleri durumunda gerçekleştirecekleri bu projenin detaylandırılmasında hayvanseverlerin isteklerinin kendileri için önemli olduğunu ve bu konuda her zaman sivil toplumla ortak çalışarak şehrimizdeki kanayan bu yaraya en kısa sürede çözüm getireceklerini tekrar belirttiler" İfadelerine yer verdi.

Bu proje için Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve ekibine teşekkür eden Islattı,  Edirne ve sokak canları için hayırlı olmasını diledi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ