• Haberler
  • Edirne
  • Soğuk Algınlığı Vakalarında Artış Yaşanıyor

Soğuk Algınlığı Vakalarında Artış Yaşanıyor

Sonbahar mevsiminin başlamasıyla birlikte, değişen hava koşulları nedeniyle soğuk algınlığı vakalarında artış yaşanıyor. Özellikle hızlı sıcaklık değişiklikleri, bağışıklık sistemi zayıf olanlar için soğuk algınlığının riskini artırıyor.

Soğuk Algınlığı Vakalarında Artış Yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında sık sık değişim yaşanıyor. Gece ile gündüz sıcaklık farklarının yüksek olduğu bu dönemde, soğuk algınlığına yakalanma riskini artıyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler ve tedbirlere dikkat etmeyenler, soğuk algınlığına karşı daha hassas olabiliyor.

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, Edirne’de soğuk algınlığı vakalarında artış yaşandığını söyledi.

Mevsim geçişlerinde insanların hava sıcaklığı değişimlerine hızlı uyum sağlayamadığını belirten Ciravoğlu, “Sonbaharda soğuk algınlığı türü rahatsızlıklarla sık sık karşılaşılabiliyor ve bu mevsimlerde bu tür başvurular eczanelere artıyor. Öncelikle insanların yani kendilerine önlem alması gerekiyor. Fiziksel korunmanın yanında beslenme ve uykusuna dikkat etmesi gerekiyor. Bağışıklığın üst düzeyde olması gerekiyor. Bağışıklık düştüğü zaman üzerine hastalık biniyor genellikle.” Dedi.

Ciravoğlu, vatandaşlara vitamin takviyesi yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Vitaminlerin doğal yollarla da elde edilebileceğini anlatan Ciravoğlu, yeterli besin düzeyinin önemine değindi.

C vitaminin vücutta yüksek olması gerektiğini aktaran Ciravoğlu, hastalıklardan kaçınmanın en etkili biçiminin beslenme olduğunu vurguladı. 

KUMRU ÖNGÜN