• Haberler
  • Sınır kapılarındaki alınan tedbirler işe yaradı

Sınır kapılarındaki alınan tedbirler işe yaradı

Edirne Valisi Yunus Sezer, gümrük kapılarındaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Sezer, geçen yıla göre giriş-çıkış sayılarında alınan tedbirler doğrultusunda artışın yaşandığını belirtti.

Sınır kapılarındaki alınan tedbirler işe yaradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Kentteki sınır kapılarındaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Sezer, geçen yıla göre giriş-çıkış sayılarında artış yaşandığını aktardı.

Gurbetçi sezonunun 22 Haziran’da başladığını ve yaklaşık 3 ay boyunca devam ettiğini belirten Sezer, “Bu dönemde yurt dışından bizim gurbetçilerimiz memleketlerini ziyarete gidiyorlar ve akabinde de dönüş oluyor. Geçen yıllar özellikle gurbetçilerimizin araç kuyruğu noktasındaki basına yansıyan görüntüleri hep beraber izliyorduk. Bu sene burada yapılan özel çalışmalarla bu görüntülerin olmadığını ve vatandaşlarımızın daha hızlı bir şekilde beklemeden memleketlerine giriş ve yine aynı şekilde çalıştıkları ve yaşadıkları yerlere dönüş noktasında çalışmalar yapıldığını sevinerek belirtmek isterim.” Dedi.

Geçen yıllara göre sınır kapılarında peron işlem kapasitesinin 24’e çıkartıldığını dile getiren Sezer,  emniyet tedbirleri kapsamında 12 olan nokta sayısının 14’e çıkartıldığını ifade etti.

Sezer, vatandaşların bekleme sürelerini azaltan çalışmaların devam edeceğini aktardı ve şöyle devam etti:

“Yine personel takviyesi noktasında da bu sene özel bir çalışma yapılmış. Gümrükte 210 personel ilave takviye yapılmış. Gümrük kapılarımızda 1207 personelimiz şu anda aktif olarak çalışıyor. Yine emniyetten de bu sezona özellikle hazırlık noktasında 100 görevlendirme yapılmış durumda ve  245 emniyet personelimiz de burada çalışmalarını devam ettiriyorlar. Pazarkule kapımızı da bugün gezme fırsatı bulduk. Modernizasyon çalışmaları tamamlanmış ve orada da 2 olan peron sayısı yine 8'e çıkartılmış durumda.  Teknik altyapılar neredeyse tamamı yenilenmiş bilgisayar altyapıları, bilgisayar sistemleri. Bu da yine vatandaşlarımıza sunulan hizmetler noktasında kolaylaştırıcı bir faaliyet olarak görünüyor. Bulgaristan tarafıyla ikili ilişkiler üst düzeyde. Orada da arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda düzenlemeler yapılmış durumda. O da sevindirici. Geçen yıl 300, 200, 150 araç geçişi saatte Bulgaristan tarafı kabul ederken bu sene 300-350 bandına çıkartılmış durumda. Bu da bizim buradaki yığılmaları, karşı taraftaki yığılmaları engelleyen ve hızlandıran bir çalışma.”

2022 yılına göre aynı dönemde sınır kapılarından 447 bin aracın geçiş yaptığını vurgulayan Sezer, bu yıl 492 bin aracın geçiş yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıla göre 45 bin civarında bir artışın söz konusu olduğuna değinen Sezer, yolcu sayısının 1 milyon 800 binden 1 milyon 958 bine çıktığını söyledi.

Rakamlardaki artışların alınan tedbirler doğrultusunda olduğuna dikkat çeken Sezer, “Geçen sene buradaki yolcularımızın işlem süresi bekleme süresi 45 dakikayken ortalama olarak bu sene 20 dakikalara inmiş durumda ve arkadaşlarımız Mülki İdare Amirliğimiz, Emniyetimiz, Gümrük Bölge Müdürlüğümüz sürekli sahada artı ne tedbirler alabiliriz diye yoğun bir çalışma sürdürüyorlar. Ben sizin huzurunuzda teşekkürlerimi ileteyim. Diğer taraftan işte karşı tarafta yangın oluyor, Benzeri sıkıntılar olabiliyor. Burada yığılmalar olabilir. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı burada bir sosyal alan oluşturmuş durumda. Orada çocuk parklarından yine aynı şekilde ikram araçlarına kadar yine sivil toplum kuruluşlarımızın benzer çalışmaları var. AFAD'ı da görevlendirdik. Onlar da benzer çalışmaları yapacaklar.” Şeklinde konuştu.

Gurbetçi sezonunun Eylül ayının 10’una kadar süreceğini hatırlatan Sezer, vatandaşların mağdur olmaması için kurum ve kuruluşlarca çalışmaların süreceğini belirtti.

Sezer, tüm vatandaşların yaşadıkları ülkelere sorunsuz bir şekilde ulaşmaları yönünde temennide bulundu.

 

 

KUMRU ÖNGÜN