• Haberler
  • Edirne
  • Sezon aralandı nikah hediyelikleri için telaş başladı

Sezon aralandı nikah hediyelikleri için telaş başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun kapıları aralandı. Evlilik hazırlıklarına başlayan çiftler, özellikle nişan ve nikâh törenlerinde hediye edilecek ürünler için araştırmalarını hızlandırdı.

Sezon aralandı nikah hediyelikleri için telaş başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düğün sezonun açılmasıyla birlikte evlenecek çiftlerin alışveriş telaşı başladı. Nişan ve nikâh törenlerinde misafirlere verilecek hediyeler için çiftler arayışa başladı.

Dünyaevine giren çiftlerin, nikahlarına şahitlik eden misafirlerine o günün anısına armağan ettiği tüle sarılı klasik badem şekerleri, geçmişten gelen kültürünü son yıllarda hediyeliklere bıraktı.

Çiftler, Süs şekerlerin yerine hediye olarak zevklerine ya da tercihlerine göre hazırlattıkları tasarım ürünleri tercih ediyor.

Çiftlerin talepleri doğrultusunda hazırlanan hediyelikler arasında kimi zaman bir içimlik kahve, tadımlık çikolata ya da lokum bulunurken, bazen de buzdolabına yapıştırılan magnet, aksesuar olarak kullanılan obje ya da cam, anahtarlık, mum ve deniz kabuğu gibi malzemelerden yapılan fonksiyonel tasarımlar yer alıyor.

Edirne’de Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, çiftlerin taleplerini karşılamak için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Gelin çiçeği, kına gecesi malzemeleri, nikah için hediyelikler ve gelin taçları gibi özel ürünlerin satışını yapan Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, fiyatların ürün kalitesine göre değiştiğini belirtti.

Sezonun açıldığını dile getiren Aktaş, “sezonun açılmasıyla birlikte hareketlilik başladı. Çok fazla yoğunluk var. Siparişleri yetiştirmek için gece saatlerine kadar çalışıyoruz. İnşallah bu şekilde devam eder. Bu yoğunluk bizi çok memnun ediyor. Çiftlerin mutlu olması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve hediyelik eşyaları yaparken çok özen gösteriyoruz.” Dedi.

Nikah hediyeliklerinde çok fazla çeşidin mevcut olduğunu belirten Aktaş, “bubble mumlar çiftler tarafından çok fazla tercih ediliyor. Belki de bubble mumların fiyatları uygun kaldığı için çiftlerin ilk tercih ettiği onlar oluyor. Epoksiler çok şık durduğu için çiftler bunu da çok fazla tercih ediyor. Pleksi, ahşap magnet modellerde tercih edilenler arasında.” Şeklinde konuştu.

Aktaş, işlerinin yoğun olduğunu ve bu yoğunluktan memnun olduklarını söyledi.

Hediyelik eşya almak için çiftlere geç kalmayın uyarısında bulunan Aktaş, “sezonun açılmasından dolayı çok yoğunuz ve araya sıkıştırdığımız zaman bazen unuttuğumuz zamanlar oluyor. Çiftlerin bu durumu yaşamaması için en az 1ay öncesinden gelip siparişlerini vermesi gerekiyor. Bizimde hazırlama sürecimiz 15 gün ve bazı zamanlarda 1 ayı bulabiliyor. O yüzden erken halletmelerinde fayda var.” ifadelerini kullandı.

Aktaş, yurtdışından da hediyelik eşyalara çok fazla talep olduğunu belirtti. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ