Sezer'den kadınlara anlamlı jest

Edirne Valisi Yunus Sezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil hediye etti. ŞÖNİM, Jandarma ve emniyet birimleri de kadınlar gününe özel stant açtı.

Sezer'den kadınlara anlamlı jest
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Yunus Sezer, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Saraçlar Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek kadınlara karanfil hediye etti.

Saraçlar Caddesi’nde kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satışa çıkardığı stantları gezen Sezer, hayırlı işler dileyerek kadınlardan bilgi aldı.

Kadınların istek ve önerilerini dinleyen Sezer, kadınlarla sohbet ederek günlerini kutladı.

Sezer ardından emniyet ve jandarma tarafından kadınları bilgilendirmek için kurulan stanttaki ekiplerden bilgi aldı.

Caddedeki mağazaları da ziyaret eden Sezer, kadın çalışanların gününü kutlayarak karanfil hediye etti.

Şiddet Önleme ve İzleme Müdürlüğü (ŞÖNİM), Emniyet ve Jandarma birimleri de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel stant açtı.

ŞÖNİM, Emniyet ve Jandarma birimleri farkındalık yaratmak için açtıkları stantta, kadınları bilgilendirdi.

Edirne ŞÖNİM Müdürü Nihan Ertan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak için Emniyet ve Jandarma birimleriyle stant kurduklarını belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda bir araya geldiklerini beliren Ertan, “Bizler her yıl 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü kapsamında paydaş kuruluşlarımızla şiddet mağduru kadınlara ortak hizmet veren kuruluşlarımızla Emniyet ve Jandarma ile birlikte farkındalık yaratma çabalarında bulunuyoruz.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bizim için çok büyük önem arz ediyor. Bu anlamı gün üreten kadın, ayakları üstünde duran kadınları temsil ediyor.  Bu günü şiddetin de önüne geçen en önemli unsur olarak görüyoruz.” Dedi.

Stantta kadınları bilgilendirdiklerini söyleyen Ertan, “Vatandaşlarımıza şiddet gördükleri durumda nerelere başvuracaklarına, hangi mekanizmaların olduğunu, kanunda nelerin yer aldığını anlattık. Ayrıca sadece anlatmak ile kalmadık bastırdığımız broşürlerimiz ile Kades'i , Alo 183'ü ,Elektronik kelepçe uygulamalarını tedbir kararlarının yer aldığı broşürleri de onlarla paylaştık.” İfadelerini kullandı.

Kadınların sadece 8 Mart’ta değil her zaman üretimin içinde olması gerektiğinin altını çizen Ertan, “Bu arada üreten kadınlarımızı da ihmal etmedik, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Vali'de Kadın Kooperatifi de burada, SODAM’ın Rumeli Kadın Kooperatifi de burada diğer toplum kuruluşlarının Kadın Kooperatifleri de burada, yani hepimiz tek yürek olduk burada. Vurgumuz 'üreten kadının yanındayız, ürettikçe ayakta kalırız, kanunlar her zaman işler ama önce bizlerin ayakta durması daha önemli. Kadınların sadece 8 Mart'ta değil her gün, her daim üretimin içerisinde olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz.” Dedi.

Ziyaretlere, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu katıldı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN