• Haberler
  • Edirne
  • Selimiye Meydanı'nda Kan bağış kampanyası düzenlendi

Selimiye Meydanı'nda Kan bağış kampanyası düzenlendi

Edirne Kızılay Şubesi tarafından 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyası kapsamında kan bağış etkinliği düzenlendi.

Selimiye Meydanı'nda Kan bağış kampanyası düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimiye Meydanı’nda düzenlenen kampanya kapsamında mobil kan bağış tırı kuruldu.

Kış aylarında artan kan ihtiyacını gidermek amacıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Selimiye Meydanı'nda konuşlanan Kızılay Tırına gelen vatandaşlar  form doldurarak kan vermeye engel bir durum olup olmadığı kontrol edildikten sonra bağışta bulundu.

Etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin de katılarak kan bağışında bulundu.

Zehin, Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Ayhan Demir ve Ekip Doktoru Erhan Aksoy'dan bilgi aldı.

Etkinlikte 58. Yaşına özel 58 kez kan bağışında bulunan Adem Nar'a plaket takdim etti.

Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Kızılay'ın daveti üzerine kan bağışında bulunmak üzere etkinliğe katıldığını belirtti.

Selimiye Meydanı'nda böyle güzel ve anmalı bir etkinlikte olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Zehin, emeği geçenlere teşekkür ederek vatandaşlara da kan bağış çağrısında bulundu.

Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi olarak valilik ve diğer kurumların birlikte başlattığı 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kan bağış kampanyası çerçevesinde Selimiye Meydanı'nda bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Ayhan Demir, belediye hoparlöründen yapılan anons sonrası vatandaşların da kan bağışına katıldığını ifade etti. 

Edirne valiliği ve kurumlar başta olmak üzere kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür eden Demir, kışın kan bağışının azaldığına değinerek kan bağışı için duyarlılık çağrısı yaptı.

58 kez kan veren gönüllü bağışçılara plaket takdim edildiğini söyleyen Demir, kan bağışına teşvik etmek amacıyla belli sayı üzerine çıkılması durumunda bu şekilde plaket takdim ettiklerini belirtti.

Bu tür kan kampanyalarını vesile ederek plaket takdimine devam ettiklerini aktaran Demir,  "Bu noktada çok sayıda katılımla katkı veren kan bağışçılarımıza da gönülden şükranlarımı arz ediyorum. Başta Uzunköprü ve Keşan olmak üzere tüm ilçelerimizde bu kampanya devam edecek. Edirne, İstanbul bölgesine dahil bir bölge olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla Trakya'daki tüm illerde, Tekirdağ ve Kırklareli'nde de benzer şekilde bu tırın lojistik merkezimize ait olduğu ve her yere ulaşması için programlar yapıldı. Bu kampanyamız tüm ilçeler bazında da devam edecek" ifadelerine yer verdi.

53. kez kan bağışında bulunan vatandaşlardan Sadettin Salman, yaklaşık 15 yıldır düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu ve herkese tavsiye ettiğini söyledi. Kan bağışında bulunduğu için kendisini huzurlu ve mutlu hissettiklerini aktaran Salman, babasının da düzenli kan bağışçısı olmasından dolayı onu örnek alarak kan vermeye başladığını ve bunu çocuklarına da aşılayacağını ifade etti.

Gittiği kahve sohbetlerinde de diğer eşi ve dostuna da bu konudan faydalı olduğu konusunda bilgiler verdiğini belirten Salman, herkesin kan bağışı yaparak bu onurlu duyguyu yaşaması gerektiğini aktardı.

Yılda 4 defa kan vermeye çalıştığını söyleyen 58 yaşındaki Adem Nar, 58 kez kan bağışında bulunduğunu ve bunun gururunu yaşadığını belirtti.

58 kez kan bağışında bulunması sebebiyle plaket takdim edilen Nar, bu şekilde organizasyonlar düzenlenmesinin kan bağış sayısının arttırılması açısından da verimli bulduğunu ifade etti.

Kan bağışında bulunmanın hem kendi sağlıkları açısından hem de başka insanlara can katma açısından çok önemli olduğunu aktaran Nar, askerdeyken başladığı kan bağışını düzenli olarak sürdürdüğünü belirtti.

Kızılay'ın 65 yaşına kadar kan aldığını söyleyen Nar, "Ben de 65 yaşına kadar en azından 65 defa kan vereyim diye kendime bir hedef belirledim. Onu tamamlamaya uğraşıyorum inşallah. Allah sağlık sıhhat verir önce. İnsanlık adına tavsiye ediyorum. Bu bir ihtiyaçtır, gerekliliktir" dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ