Selimiye Cami'si Regaip Kandili için hazır

Mübarek üç aylar başladı. Ramazan Ayı'nın müjdeleyicisi Recep Ayı'nda Edirne'ye turist olarak gelen yerli ve yabancı vatandaşlar mübarek üç aylar dolayısıyla camileri ziyaret ediyor. Restorasyon çalışmaları devam eden Selimiye Cami'sinde kandilde ziyaretçi akını olması bekleniyor.

Selimiye Cami'si Regaip Kandili için hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimiye Cami’sinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Caminin ibadete açık alanı, görevliler tarafından bakımdan geçirilerek, Regaip Kandili'ne hazırlanıyor. Ramazan Ayı’nın müjdeleyicisi Recep Ayı’nın başlaması sonrasında “Büyük Usta Mimar Sinan’ın eseri Selimiye Cami”sinde çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Restorasyonun ardından modern bir görünüme kavuşan Selimiye Meydanı’nın ardından  camide de çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında caminin kubbesi, minareleri, avlu ve iç kısmı da restore ediliyor.

Restorasyona çalışmalarına rağmen kapılarını ziyaret ve ibadete kapatmayan Selimiye Camii yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Çalışmaların başladığından beri Selimiye Cami’sinin hiçbir zaman ziyarete ve ibadete kapatılmadığını hatırlatan Selimiye Camii İmam Hatibi Yusuf Serenli, namaz vakitlerinin yanı sıra kandillerde de caminin acık olduğunu belirtti.

İmam Hatibi Yusuf Serenli, Ramazan'ın müjdeleyicisi olan Recep ayı'na girildiğini ve 26 Ocak 2023 Perşembe akşamı idrak edilecek Regaip Kandili'nde düzenlenecek programa yoğun katılım beklediklerini söyledi.

Regaip Kandil’i gecesi bir program düzenleneceğine değinen Serenli, "Yine dualar edilecek ve burada da bir yoğunluk olmasını bekliyoruz. Cami tadilata girdi küçük bir bölümümüz açık ama ona rağmen ziyaretçi sayımız giderek artıyor. Kış döneminde de çeşitli ülkelerden turistlerimizi görüyoruz" dedi.

İslam aleminin üç aylarını kutlayan Serenli, 26 Ocak akşamı idrak edilecek kandilde ve sonraki kandillerde de ibadet ve ziyarete açık olacağını vurguladı. Selimiye Cami’sinin iç kısmında yaklaşık 600 kişilik ibadet alanının bulunduğunu aktaran Serenli, “Selimiye bir dünya şaheseridir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Turist yoğunluğumuz tadilata rağmen hiç eksilmedi. Akın akın ziyaret devam ediyor. Selimiye'ye karşı daha önce pandemi döneminde kalan bir hasret vardı” şeklinde konuştu.

Tekirdağ'dan Edirne’ye gezmeye gelen Adil Çelikel, Selimiye Cami’sini ziyaret ettiğini ve restore edilmesinin çok güzel olduğunu kaydetti.  Tekirdağ’dan Edirne’ye turistik amaçlı gelen Ergün Kırçak, "Edirne'ye gelmişken Selimiye'yi de ziyaret etmeden geçemedik. Burada tadilat olduğunu gördük. Tadilata rağmen ibadet ve ziyarete açık olması güzel. Bu şahane eserlerin yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN