Selimiye Cami Ramazan Bayramı'nda gül kokacak

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde hazırlıkları başladı.

Selimiye Cami Ramazan Bayramı'nda gül kokacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

On binlerce kişinin ziyaret ettiği Selimiye Camii'nin içi gül suyu ile temizlenirken, bahçesinde ise temizlik ve düzenleme çalışmaları yapıldı.

              Selimiye Camii'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, Ramazan öncesi ise ibadete ve ziyarete açık olan kısımlarda hummalı bir temizlik çalışması başladı.

              Caminin ibadete açık alanlarında temizlik çalışması yapan görevliler, caminin avlusundaki şadırvanın etrafında ve bahçesinde de düzenleme yaptı.

              Selimiye Camii imam hatibi Yusuf Serenli, Selimiye Cami’nin Ramazan ayını yoğun bir şekilde geçirdiği söyledi.

              Serenli, restorasyon çalışmaların devam ettiğini hatırlattı ve şöyle devam etti: “Cami tadilatta ama bize ayrılan ibadet bölümünde ziyaretçilerimizi ağırlayıp ibadetlerimize devam ediyoruz. Kadir gecesini idrak ettik. Sabah namazından başlayıp sahura kadar camimiz hiç boşalmadı desek yeridir. Cuma günü ramazan bayramının 1. Gününü idrak edeceğiz. Camimizin dış bölümündeki otlardan başlamak suretiyle bahçe temizliği ve camimizin içerisinde süpürülmesi ve silinmesi gereken yerleri gül suyuyla silerek bayram temizliğine başladık. Restorasyonun başladığı ilk günden itibaren cami hiç kapanmadı ve ibadet aksamadı. Ziyaretçiler kendilerine ayrılan bölümlerde ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Selimiye Cami restorasyona rağmen yoğun bir ziyaretçi almaya devam ediyor.”
Barış Karapaça