• Haberler
  • Edirne
  • Selimiye Cami'ndeki Su Kesintisi Ziyaretçilere Zor Anlar Yaşattı

Selimiye Cami'ndeki Su Kesintisi Ziyaretçilere Zor Anlar Yaşattı

Edirne'de 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla turist yoğunluğu yaşandı. Kentte adım atacak yer kalmazken, Mimar Sinan'ın Ustalık eseri Selimiye Camii'ne gelen ziyaretçiler su kesintisi dolayısıyla mağduriyet yaşadı.

Selimiye Cami'ndeki Su Kesintisi Ziyaretçilere Zor Anlar Yaşattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne, en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Trafikte uzun kuyruklar oluşurken, kente gelen turistler tarihi ve alışveriş noktalarında, çarşılarda, ciğercilerde ve cami önlerinde saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekledi.

SELİMİYE'DE SULAR AKMADI

Mimar Sinan'ın Ustalık eseri Selimiye Camii'ne ibadet ve ziyarete gelen turistler, içeriye girebilmek için sırada bekledi. Hem Camiye girişte hem de çıkışta yoğunluk yaşandı. Selimiye Cami'nde restorasyonun devam etmesi nedeniyle sadece belli bir kısmı ibadet ve ziyarete açık olmasına rağmen yoğunluk yaşandı. Hem abdest almak isteyen hem de sıcaktan bunalıp elini-yüzünü yıkamak için çeşmeye giden turistler, sular akmayınca mağduriyet yaşadı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU, ADIM ATACAK YER KALMADI...

Mimar Sinan'ın Ustalık eseri Selimiye Camii başta olmak üzere altın üçgen olarak adlandırılan Eski Cami ve Üç Şerefeli Camii'nin bulunduğu bölgelerde de yoğunluk oluştu. Kente gelen turistler önce tarihi noktalar ve camileri dolaşıp alışveriş yaptı, sonra ise meşhur tava ciğerin tadına bakmak için ciğercilerde oluşan kuyruğa girdi.

Mimar Sinan Heykeli, Edirne Yazısı ve Selimiye Camii'nin bulunduğu kavşakta tedbirler arttırıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri trafik akışını sağlarken, çevik kuvvet ekipleri ise yoğunluğun yaşandığı noktadaki yaya geçidi önünde vatandaşların geçişine yardımcı oldu.

42 yıldır Selimiye Cami önünde fotoğrafçılık yapan Kaya Oğul, "Son 2 günde yaşanan kalabalığı 24 yıldır hiç görmemiştim. Müthiş bir kalabalık var. Ama Selimiye Camii'nde ne tuvaletlerde ne de çeşmelerde sular akmadı, bu kadar insan çok zor durumda kaldı. Gelenler genelde kendi telefonuyla çekildiği için panolarımızın yanında fotoğraf çekilmek isteyenlerden 10 lira alıyoruz. Lokantaların önünde de uzun kuyruklar var" dedi.

"UZAKTA ABDEST ALIP TEKRAR SIRAYA GİRMEK ZORUNDA KALDIK"

İstanbul'dan Edirne'ye gezmeye gelen Serpil Coşkun, "Bu kadar kalabalık olması ve ibadet yerlerimizin ziyaretçi akınına uğramadı güzel bir şey. Edirne'ye ilk kez geliyorum. Gelir gelmez ilk olarak Selimiye Camii'ni ziyarete geldik. Fakat burada çeşmelerde sular akmadığı için mağduriyet yaşadık. Herkes bununla ilgili sıkıntı yaşıyor. Biz de uzakta abdest alıp tekrar sıraya girmek zorunda kaldık" ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ