Şekerlemecilerde Kakava-Hıdırellez mesaisi

Kakava ve Hıdırellez şenlikleri öncesi Edirne'deki şekerlemeciler kente gelecek turistler için üretimlerini iki katına çıkarttı.

Şekerlemecilerde Kakava-Hıdırellez mesaisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri için hazırlıklar başladı. Hazırlıklarını yapan kent esnafı turistleri beklemeye başladı. Şenlikler için kente gelen turistler, yemek yiyor, tarihi noktaları geziyor ve yaptığı alışverişlerle esnafa katkı sağlıyor. Edirneli şekerlemeciler de gelecek turistler için kurabiye üretti. Osmanlı lezzeti olan Deva-i Misk ve portakallı hıdrellez kurabiyesi üreten şekerlemeciler, ayrıca kavala, badem ezmesi gibi lezzetlerin de üretimini arttırdı.

Hazırlıkların başladığını ve kültürel miras listesinde yer alan baharın gelişini simgeleyen şenliklerden biri olan hıdırellez ve kakavaya hazır olduklarını söyleyen İşletme Müdürü Pınar Karaca, yerli ve yabancı turist akınının olacağı duyumu sonrası çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.

Turistlerin taleplerini karşılayabilmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını aktaran Karaca,"Kavala kurabiyemiz, badem ezmemiz lokum çeşitlerimiz ve bunların yanında geçmişten gelen anne kurabiyemizi biz hıdrellez kurabiyesi olarak tekrar özleştirdik. limon kabukları, portakal kabukları ve deva-i misk baharatları gibi tatlar ekledik. Dış görsel kutularını çiçeklerle renkli bir şekilde süsledik. Misafirlerimiz için raflarda yerlerini hazırladık" dedi.

Bu yıl şenliklerin daha hareketli olacağını gözlemlediklerini ve ona göre hareket ettiklerini belirten Karaca, "Hepimiz aynı gem,inin yolcusuyuz buraya gelen misafirler ilk önce yemeğini yiyor, Edirne'yi geziyor ve sonra geleneksel lezzetlerden alıp giderken misafirlerine götürüyorlar. Umarım hepimiz için güzel ve verimli bir şenlik olur" dedi.

Şenliklere gelecek turistler için gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Şekerlemecide çalışan Ayten Arıcı,  "Hazırlıklarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Gelen misafirlerimizin hedeflediği kitleyi aşmaya çalışıyoruz.  Misafirlerimiz için tatlı tatlı kurabiyeler hazırlıyoruz. limon, portakallı ve deva-i miskli kurabiyelerimiz var.  Özel günlerde üretim iki katına çıkıyor. Gecemizi gündüzümüze katarak gelen misafirlerimizi hoşnut etmek için çok çalışıyoruz" dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN