ŞEKERLEMECİLERDE BAYRAM MESAİSİ BAŞLADI

Edirne'ye Osmanlı mutfağından miras kalan saray lezzetlerinin üretimi bayram öncesi iki katına çıkarıldı. Ustalar gelen siparişleri yetiştirmek için ek mesai yapmaya başladı. Şekerlemeci Arif Meriç, bayram öncesi siparişleri yetiştirebilmek üretimi iki katına çıkardıklarını söyledi.

ŞEKERLEMECİLERDE BAYRAM MESAİSİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

               Kurban Bayramı'na saatler kala şekerlemeciler siparişleri yetiştirebilmek için ek mesai yapmaya başladı. Edirne'ye Osmanlı mutfağından miras kalan saray lezzetlerinin üretimi Kurban Bayramı öncesinde iki katına çıktı. Bayram öncesi siparişleri yetiştirebilmek için ek mesai yaptıklarını söyleyen şekerlemeci Arif Meriç, Kurban Bayramında et yedikten sonra mutlaka badem ezmesi eşliğinde kahvenin içilmesi gerektiğini aktardı.

                Türk kahvesinin yanına Edirne'nin meşhur badem ezmesinin çok yakıştığını, çok lezzetli bir tadın ortaya çıktığını belirten Meriç, 40 yıldan beri insanların hayatlarına tat katmak için uğraştıklarını dile getirdi.
                Osmanlı'dan günümüze ulaşan saray lezzetlerinden olan badem ezmesinin nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında bilgi veren Meriç, 'Antep'in bir baklavası vardır. Baklavanın bir yeme çeşidi vardır. Derler ki baklava yerken çatalı ters çevireceksin. Çatır çutur yapacak. Ama bizde öyle değil. Bakın bizim de yeme şeklimiz var onu anlatalım. Erzurum'un kıtlaması vardır. Badem ezmesini kıtlama gibi alırsınız damağa yapıştırırsınız. Ondan sonra sade bir kahveyle tüketirsiniz. O zaman hayatın ve badem ezmesini yemenin lezzetini almış olursunuz' dedi.