Şehit Sadettin Manga, düzenlenen programla anıldı

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı tarafından Sadettin Manga'nın şahadet yıldönümü dolayısıyla Eski Camii'nde program düzenledi.

Şehit Sadettin Manga, düzenlenen programla anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleştirilen programda Mevlid-i Şerif okutulup ardından cemaate ikramlarda bulunuldu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş yazılı bir açıklama yaptı.

Şahadet 53 Yıldır Yol Arkadaşımız Oldu

"1 Bakan, 1 Belediye Başkanı, 12 il Başkanı, 44 ilçe Başkanı ve 5000'e yakın Ülkücü Şehit olduğunu söyleyen Şahinbaş, "Binlerce Ülkücü hayatlarının baharını zindanlarda geçirdi, zindanları taş medreseye çevirdi. Şahadet, 53 yıldır yol arkadaşımız oldu. Bu şehitlerden bir tanesi de Sadettin Manga Ağabeyimiz oldu. Sadettin Manga Ağabeyimiz, ülküdaşlarımıza kurulan haince pusuyu engellemek için yardıma koştu. Yardıma geldiği esnada komünist militanlar oradaki ülküdaşlarımıza ateş açtı; Sadettin Ağabey vuruldu. Hemen, Sadettin Manga Ağabeyimizi hastaneye kaldırdılar ama müdahale edecek bir doktor bulamadılar. Bunun sonucunda Sadettin Manga, 12 Ocak 1978 tarihinde şehit düştü. Sadettin Manga Ağabeyimizin yanı sıra Edirneli Ülkücü şehitlerimiz olan Halil Hilmi Sakarya ve Şükrü Sancak Ağabeyimize ve tüm ülkücü şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şâd, mekanları cennet, makamı âli olsun " ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ