Şampuan reklamlarına dikkat

Edirne'de berber Berkan Çakıcı, bazı şampuan reklamlarının tamamen aldatıcı olduğunu, beyaz saçları kendi rengine çeviren bir ürünün bulunmadığını söyledi.

Şampuan reklamlarına dikkat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar televizyon, internet veya radyo kanallarında beyaz saçları ana rengine döndürdüğü iddia edilen çeşitli şampuan reklamlarıyla karşılaşıyor. Edirne’de berber Berkan Çakıcı, bazı şampuan reklamlarının tamamen aldatıcı olduğunu, beyaz saçları kendi rengine çeviren bir ürünün bulunmadığını aktardı.

Çakıcı, “Saçlarınızı ana rengine çeviren bir şampuan ya da sabun yok. Çok reklamda görüyoruz ama biz kesinlikle önermiyoruz. Böyle bir şey yok çünkü içinde kimyasal madde olmayan bir şey saçı kesinlikle siyah yapmaz. Bir sabunla saçımızı yıkadığımızda saçımız siyah olmadığı gibi o satılan sabun ile de saçımız siyah olmaz. Bu nasıl siyahlanıyor, içinde kimyasal madde yani bir boya olduğu için saçın biraz rengini kırıyor. İnsanlarımızda saçlarının ana rengine döndüğünü sanıyor. Kimse bu sabun ve şampuanlara aldanmasın. Zaten bizde müşterilerimizi bu konuda uyarıyoruz. Verdikleri paraya yazık olur. Saçlarınız asla ana rengine dönmeyecek.” dedi.

ALİ CAN ZERAY