Sakal-ı Şerif Edirnekari sanatı süslemeli kutuda korunacak

Hazreti Muhammed SAV'in Sakal-ı Şerif'inin saklanması için Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından muhafaza kutusu yapıldı. Kutu düzenlenen törenle teslim edildi.

Sakal-ı Şerif Edirnekari sanatı süslemeli kutuda korunacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından Hz. Muhammed SAV’in Sakal-ı Şeref’inin saklanması için muhafaza kutusu yapıldı.  Edirnekari sanatı ile yapılan 'muhafaza kutusu' Eski Cami'de düzenlenen programla teslim edildi. Sakal-ı Şerif muhafaza kutusuna dualarla yerleştirildi. Sakalı Şerifi görmeye gelen ziyaretçiler Eski Cami'de yoğunluk oluşturdu.

Düzenlenen teslim törenine Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Eski Cami İmamı Hasan Cerrah, Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hakan Çiçek ve usta öğreticiler katıldı.

Küçük cam tüp içerisinde korunan Sakal-ı Şerif’i ziyaret etmeye gelen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. Bazı vatandaşlar ise gözyaşlarına hâkim olamadı. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, muhafaza kutusunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise Sakal-ı Şerif'in 17 Nisan Pazartesi idrak edilecek olan Kadir Gecesi'nde ziyarete açılacağını söyledi.

Ziyaretçilerin yoğun ilgisine karşın konuşan Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu "Biz göremiyoruz" diyenlere "İnşallah Kadir Gecesi'nde açacağız. Ona dokunmak ya da ona yakın olmak aslında Peygamber efendimizin emirlerine, tavsiyelerine uymaktan daha değerli değildir. Öncelikle bunu bilmenizi isterim. Ama Peygamber efendimizin Sakal-ı Şerif'i bizlere emanettir" dedi.

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Edirnekari Sanatı Usta Öğreticisi Buse Kaçar da manevi değeri yüksek bir şeyin korunması için yapılan kutuyu gurur duyarak ve duygulanarak ürettiklerini belirtti. Sakal-ı Şerif, bundan böyle Edirnekari Sanatı ile yapılan muhafaza kutusunda saklanacak.

KUMRU ÖNGÜN