• Haberler
  • Edirne
  • Rekor yükseliş yatırımcıların yüzünü güldürüyor

Rekor yükseliş yatırımcıların yüzünü güldürüyor

Altında rekor yükseliş devam ediyor. Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, vatandaşlara paralarını altına yatırmaları için çağrıda bulundu.

Rekor yükseliş yatırımcıların yüzünü güldürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarında sert yükselişler devam ediyor. Edirne Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, piyasadaki gelişmeleri değerlendirerek vatandaşlara altına yatırım yapmaları konusunda uyarıyor.

Altında yükselişlerin yaşanacağını söyleyen Cömert, “şu an itibariyle altının gramı 2 bin 109 lira. 22 Ayarın gramı 2 bin 80 lira. Çeyrek altının satışı 3 bin 690’ları gördü. Tam altının fiyatı 14 bin 684 lira. Yarım altın 7 bin 300 lira.” Dedi.

Altının diğer yatırım araçlarına göre en güvenli liman olduğunu ve kenarda parası olanların gönül rahatlığı ile tercihlerini altından yana yapabileceğini söyleyen Cömert, “Altın hafta başından beri yükselmeye devam ediyor.  Bu yıl içerisinde de rekor üstüne rekor kırmaya devam edecek. Vatandaşlar kesinlikle altına yatırım yapmaya devam etmeli. En güvenilir liman olan altın yatırımcısına kazandırmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Fiyatlar hafta sonu da yükselmeye devam edeceğini dile getiren Cömert, bu haftaya yükselişle başladık ve hafta sonu da yükselmeye devam edecek. Hafta başına da artışa devam edecek. Altın fiyatları rekor yükselişle devam ediyor. Fiyatlar geri adım atmaz.” İfadelerini kullandı.

2024 yılının altın yılı olacağının altını çizen Cömert, “ bu yılın altın yılı olacağını söylemiştik ve o şekilde de oluyor. Altın artık iki binlerin altını görmez. Bizim için taban fiyat artık bundan sonra 2 bin. Bu yüzden altın yükselmeye devam ederek yatırımcının yüzünü güldürmeye devam edecek.” dedi.

Altının ilk yarıda 2 bin 700 lira civarında olacağını aktaran Cömert, Altının 2024 yılında alıcısına kazandıracağına değindi.

 

KUMRU ÖNGÜN