• Haberler
  • Edirne
  • Ramazan sofralarını süsleyen hurma çeşitleri tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan sofralarını süsleyen hurma çeşitleri tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmesi hurmalar Edirne'de tezgâhlardaki yerini aldı. Genellikle iftar sofralarında tercih edilen Kudüs hurmasının kilogramı 170 ila 400 lira arasında satılıyor.

Ramazan sofralarını süsleyen hurma çeşitleri tezgahlardaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma, tezgâhlardaki yerini aldı.  Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsleyen hurmanın fiyatı 170 ila 400 lira arasında değişiyor.

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi hurma çeşitlerinin ithal olarak geldiği için fiyatların değişiklik gösterdiğini belirten Saraçlar Caddesi esnafı Hakan Çakıcı,  "Hurmaların fiyatları 170 liradan 400 liraya kadar çıkıyor. Genel olarak Kudüs hurması tercih ediliyor. Halkımız aldıkları zaman çok az alıyor. " dedi.

Saraçlar Caddesi esnafı Hakan Çakıcı, Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma çeşitlerinin yerel halk tarafından genelde Ramazan alışverişlerini son güne bıraktığını belirtti.

Hurmaya ilk günler ya da ilk hafta talep olduğunu söyleyen Çakıcı, yerli halkın hurmayı sadece Ramazan ayında tükettiğini yabancı turistlerin ise normal zamanlarda da tatlı niyetine aldığını ifade etti.

Cezayir hurmasının kilosunun 100 TL olduğunu söyleyen Çakıcı, "Kudüs hurmasının çeşitleri 170 TL ile 400 TL arasında değişiyor. Bağdat hurması ve cennet hurması var. Bizim Türkiye’nin kendi hurması var. Fiyatı 250 TL ama genel olarak cennet hurmasını değil de Kudüs’ü tercih ediyorlar. Arap ülkesinden gelen hurmalar talep ediliyor" ifadelerine yer verdi. 22 Mart 2023 Çarşamba akşamı ilk sahura kalkılacak. Barış Karapaça