• Haberler
  • Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlardaki yerini aldı

​​​​​​​Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala iftar sofralarının gözdesi olan hurma tezgâhtaki yerini aldı.

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlardaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala iftar sofralarının gözdesi olan hurma tezgâhtaki yerini aldı.

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı ile özdeşleşmiş hurma tezgâh ve raflardaki yerini aldı. Edirne’de ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurmalar satışa çıktı.

Ramazan’a sayılı günler kala, kentte alışveriş hareketliliği başladı. Lezzeti ve sağlık açısından faydalarından dolayı iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın fiyatları çeşidine göre değişiyor.

Saraçlar Caddesi’nde kuruyemiş esnafı olan Okan Çakıcı, Ramazan’ın yaklaşmasıyla birlikte hurma satışlarının başladığını aktardı.

Hurmanın kalitesini anlamak için vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Çakıcı, “Hurmanın kalitesini görüntüsünden anlıyoruz çok solmuşsa ve kabuk atmışsa biraz eski olur ama bozulduğu anlamına gelmez. Hurma çok çabuk bozulan bir şey değil. Tezgâhlardaki hurmalar bir sene önce toplandı bu sene satıyoruz.  Hurmanın taze ağaçtan toplanıp da direkt tezgâha gelme gibi olağanı yok. Türkiye’de yetişmiyor yurt dışından geliyor. Hurmada herhangi bir kurtlanma mümkün değil çok küçük ihtimal. Hurmanın bozulması için 3,5 sene durması gerekiyor.” Dedi.

Vatandaşların genellikle Cezayir ve İran hurmasını tercih ettiğini dile getiren Çakıcı, “Kudüs ve Medine hurması dünya çapındaki en iyi hurmalar fiyatından dolayı satışı az ama daha güzel. Genellikle Cezayir ve İran hurması satıyoruz çünkü fiyatı uygun. Hurma her zaman hurmadır. Vitamin açısından da aynıdır. Fiyat uygun olduğu için vatandaşlar genellikle bu hurmaları tercih ediyor. Hurma fiyatları 70 liradan 500 lira arasında değişiyor. Ramazan ayı bütün Müslüman âlemine hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

Kumru Öngün