• Haberler
  • Edirne
  • Rafineriler en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebilecek

Rafineriler en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın üretimine dair yeni bir düzenlemeye gitti. Bakanlık tarafından yayımlanan genelge ile rafinerilerin altın üretimindeki sınırlar belirlendi.

Rafineriler en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rafineriler Tarafından Üretilecek Basılı Kıymetli Madenlere İlişkin Genelgede Yapılan Değişiklik adlı genelge, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayımlandı. Altın üretimine dair getirilen yeni kısıtlamalara göre, rafinerilerin altın üretimi belirli aralıklar içinde gerçekleşecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın üretimiyle ilgili aldığı kararlar doğrultusunda, rafineriler artık en düşük 1 gram, en fazla ise 100 gram altın üretebilecek. Altınların basılı kıymetli madenler olarak üretilmesi zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda, basılı altınlar en az 1 gram, en fazla 100 gram ağırlığında üretilebilecek.

Edirne’de kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, karara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Türk toplumunda düğün merasimlerinde altın takmanın adet olduğunu ifade eden Cömert, karar sonrası bu adetinde değişebileceğini vurguladı.

Alınan karar doğrultusunda 1 gram satmaya devam edeceklerini dile getiren Cömert, “Altın yükselişini sürdürüyor. Suni bir düşüş yaşadı fakat tekrar yükselen gram altın 1750 lira işlem görüyor.” Dedi.
Barış Karapaça