Promet, Troy karta geçme çağrısında bulundu

HAK-İŞ Konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, İsrail'in Filistin'e yönelin devam eden saldırılarını protesto etmek amacıyla troy karta geçme çağrısında bulundu.

Promet, Troy karta geçme çağrısında bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Promet yaptığı yazılı açıklamada, Filistin ve Gazze’de Siyonist İsrail tarafından bir insanlık suçu işlendiğine ve masum insanların, bütün dünyanın gözleri önünde büyük bir vahşetle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

HAK-İŞ olarak Filistin’in yanında olduklarını vurgulayan Promet, “Filistin’in haklı davasına destek vermek amacıyla 850 bin üyemize, sendikalarımıza, işverenlerimize ve milletimize yerli ve milli ödeme sistemimiz TROY’a geçmesi yönünde çağrı yapıyoruz. Siyonist İsrail Devleti, uluslararası hukuku hiçe sayarak, sistematik bir şekilde tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de soykırım yapmaktadır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’de, özellikle de Gazze’de hiçbir kutsalı ve ahlakı olmayan, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden soykırım yapan terör devleti İsrail’i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. HAK-İŞ olarak, Filistin’de evlerinden zorla çıkartılan, İsrail’in uyguladığı terör sonucunda şehit olan ve yaralanan, bombalar altında yaşam mücadelesi veren Filistinli, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” Dedi.

Promet, HAK-İŞ olarak başlatılan yardım kampanyası kapsamında ihtiyaçların en kısa sürede Filistin’e gideceğini ifade etti.

HAK-İŞ üyesi 850 bin kişiye çağrıda bulunan Promet, troy karta geçmeleri istedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN