'Projelerimizle genç kardeşlerimizle birlikte olacağız'
TÜGVA Edirne 5'nci Olağan Genel Kurulu, Deveci Han Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut temsilci Muhammed Fatih Demir, yeniden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Edirne İl Temsilciliği görevine seçilerek güven tazeledi.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan heyetinin belirlenmesinin ardından yapılan konuşmalarla devam eden genel kurulda, TÜGVA’nın gençler üzerindeki etkisi ve gelecek dönem projeleri ele alındı.
TÜGVA Edirne Temsilcisi Muhammed Fatih Demir, TÜGVA’nın ülkedeki önemine aktardı.
TÜGVA’nın ülkede öncü gençlik teşkilatlarından olduğunu vurgulayan Demir, “Her platformda gençlerle birlikte olmaya gayret ediyoruz. TÜGVA Edirne Temsilciliği olarak geçtiğimiz dönemde yaptığımız proje ve çalışmalarla ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki genç kardeşlerimizle bir araya gelip olabildiğince onların dertlerine ortak olmaya gayret ettik. Temel hedefimiz milli ve manevi değerlere sahip çıkan, dünyayı tanıyan, çevresindekilere kayıtsız kalmayan, yeri geldiğinde mazluma kol kanat geren gençler yetiştirmek. Yeni dönemde de tüm Edirne gençliğine hitap eden projelerle genç kardeşlerimizle birlikte olacağız. Gelecek dönemde ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu programı düzenleyeceğiz. Burada temel dini bilgiler, geziler, ödüllü yarışmalar ve spor aktiviteleri yapacağız. Çocuklara okuma alışkanlığı sağlayan Kitap Kurdu projemizi hayata geçireceğiz. Lise düzeyinde bilgi yarışmaları, doğa kampları ve spor organizasyonları olacak." Şeklinde konuştu.