Polis Teşkilatı'nın 178. Yılında şehit polisler için mevlit okundu

Türk Polis Teşkilatı'nın 178'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Edirne İl Emniyet Müdürlüğü mensuplarının katılımıyla Üç Şerefeli Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Polis Teşkilatı'nın 178. Yılında şehit polisler için mevlit okundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş yıldönümü ve polis haftası etkinlikleri kapsamında Edirne İl Emniyet Müdürlüğü mensuplarının katılımıyla Cuma namazı öncesinde şehit emniyet mensuplarının anısına mevlit okutuldu.

Üç Şerefeli Cami İmam Hatibi Emin Eneç ve müezzinler tarafından ilahiler okunarak dualar edilerek şehitler anıldı.
              Müftü Yardımcısı Adem Özsoy şehit polisler için Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından ise şehitler ve depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu.

Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümünü bu yıl yaşanan depremlerden dolayı buruk şekilde kutladıklarını söyleyen Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, her yıl polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Bu hafta içerisinde çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Alçalar,"Şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret ettik. Bütün Türkiye'de aynı anda bu etkinlikler yapılıyor. Şehitlerimizin anneleri, babaları ve çocukları ziyaret ediliyor. Bugün de şehitlerimiz için mevlit okuttuk. 10 Nisan'da şehitlerimizi kabirlerinde ziyaret edeceğiz, çelenk koyacağız. Bu sene bu etkinlikleri deprem felaketi nedeniyle biraz buruk kutluyoruz" dedi.

Düzenlenen Mevlit programına Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, kurum müdürleri, polisler, gaziler, şehit polislerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ