Pazarkule Sınır Kapısı resmi açılış için gün sayıyor

Edirne'de ticari ve ekonomik açıdan çok kritik bir noktada bulunan ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların tamamlanmasıyla hem yapılan işlemler hızlandı, hem de kente gelen turist sayısında artış yaşanmaya başladı.

Pazarkule Sınır Kapısı resmi açılış için gün sayıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan sınır kapısında tek olan peron sayısı, 3 giriş, 3 çıkış olmak üzere 6'ya çıkarıldı. Gümrük sahasının 4 bin metrekarelik kullanım alanı, 22 bin metrekareye kadar genişletildi. Sınır kapısındaki çalışmalarda sona gelinirken, yeni binalarda sistem denemeleri başladı.

Pazarkule Sınır Kapısı arama hangarı, sosyal donatı ve personel binaları ile modern bir görünüme kavuştu. Yolcu binasında idari üniteler, zemin katta alışveriş mağazaları bulunuyor. Sınır kapısında bunun yanında x-ray ofisi, mobil x-ray ve köpek eğitim merkezi, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün bulunduğu bina da yer alıyor.

                Lojistik, ihracat ve yolcu giriş çıkışları açısından büyük öneme sahip olan Pazarkule, Bulgaristan'a açılan sınır kapısı olan Kapıkule'deki yükü de azaltacak. Yaz aylarında oluşan gurbetçi yoğunluğunun azaltılması açısından da büyük öneme sahip Pazarkule, yeni görünümü ile hizmet vereceği günleri bekliyor. 2021 yılının Aralık ayında başlayan modernizasyon çalışmalarında sona gelindi.

Pazarkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapan Figen Tahsin, Edirne’ye sık geldiklerini ve çalışmaların tamamlandığı Pazarkule’nin modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi. İşlemlerin hızlandığını ve gümrüğün çok güzel gözüktüğünü dile getiren Tahsin, “Edirne'ye tedavi, gezi ve alışveriş için geldik. Sağlık kontrolü için Edirne'ye geliyoruz. Gelmişken hem ciğer yiyeceğiz. Hem de Selimiye Camii'ni gezeceğiz. Edirne'de ciğer yemeden dönmüyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda gurbetçi sezonunda oluşan yoğunluk nedeniyle kente gelemeyen Yunan ve Bulgar turistlerin de yapılan düzenlemenin ardından tekrar Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Turistlerin gelişlerindeki artışla da kent ekonomisinin canlanması hedefleniyor. Pazarkule Sınır Kapısı'nda çevre düzenleme işleri ve sistem çalışmalarının bitirilmesinin ardından resmi açılışın gelecek günlerde yapılması bekleniyor.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN