PAZARKULE SINIR KAPISI'NDA MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI YÜZDE 50 TAMAMLANDI

Yunanistan'a açılan Pazarkule sınır kapısında modernizasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Pazarkule sınır kapısı modernizasyon çalışmaları fiziki olarak yüzde 50 oranda tamamlandı.

PAZARKULE SINIR KAPISI'NDA MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI YÜZDE 50 TAMAMLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                2021 yılının aralık ayında başlayan modernizasyon çalışmaları fiziki yapıda yüzde 50 ölçüde tamamlandı. Gümrük sahası 4 bin 300 metrekareden 22 bin metrekareye genişletilecek.
                Yunanistan'a açılan Pazarkule sınır kapısında modernizasyon çalışmaları kapsamında 2 olan peron sayısı 3 giriş- 3 çıkış şeklinde 6 perona çıkarılacak gümrük sahası ise 4 bin 300 metrekareden 22 bin metrekareye genişletilecek.
                Edirne'den Avrupa'ya açılan sınır kapılarında lojistik ve yolcu trafiği çok büyük önem kazanıyor. Bu nedenle modernizasyon çalışmalarının ile kent ekonomisine büyük katkısı olacak.
                Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalar neticesinde modernizasyon çalışmalarının yarısından fazlası tamamlandı.
                Modernizasyon çalışmaları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülüyor. Sınır kapısının kapasitesinin arttırılması hem Edirne sınır ticareti için hem de turizmine katkı sağlayacak.
                'Türkiye Cumhuriyetine yakışan bir gümrük haline gelecek'
                Sınır Kapısında devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaağaç Mahalle Muhtarı Agah Korkan,  'Pazarkule Sınır Kapısı yapılan çalışma ile Türkiye Cumhuriyetine yakışan bir gümrük haline gelecek. Burada Devletimizin özverili çalışmaları var. Bildiğim kadarıyla yarısı tamamlandı. Burası bittikten sonra Karaağaç Modern bir tesise kavuşacak. Burada ekonomik olarak da çok büyük ilerlemeler olacak. Gelen yolcular beklemeyecek. Giriş çıkışlar çok kolay olacak. İçeride tesisler olacak. Son model bir Pazarkule Gümrük Kapısı olacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Ekonomik açıdan da baktığınız zaman tesislerin marketlerin, alışveriş merkezleri olacak iş sahası da açılacak. Gurbetçi sezonunda buradan şehitliğe kadar uzun kuyruklar oluyordu. Kapıkule'de de çok yoğun kuyruklar oluyordu. Pazarkule Gümrük Kapısı açıldığında bu kuyruklar tarih olacak. Gurbetçilerimiz beklemeden rahat şekilde tekrar memleketine dönecek. Lavabosundan marketine kadar tam teşekküllü bir hizmet alacaklar.' Dedi.
                'Türkiye'nin Edirne şehri şahlanacak'
               
Vatandaşlardan Sabri Sevinsel, "Bu güzel yatımlar için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Edirne'nin ve Karaağaç'ın geleceği inşallah bu çalışma bittiğinde daha güzel olacak. Türkiye'nin Edirne şehri şahlanacak. Gurbetçilerimiz buradan gelişlerinde daha rahat edecek. Devletimiz bu konuda çok hassas 1 yıl geçmeden yarısı tamamlandı. Yaptıkları hizmetlerden dolayı tüm çalışanlara teşekkür ederim. Edirne'miz ve Karaağacımızın geleceği için gerçekten güzel bir proje" ifadelerini kullandı.
                'Kuyruk çilesi sona erdirecek bir çalışma yapılıyor'
                Yapılan hizmetten memnun olduklarını söyleyen Karaağaç Mahallesi esnafı Yavuz Sekirden ise şunları kaydetti; '3 peron olacak baya büyük bir çalışma var. Karaağaç, Edirne ve gurbetçiler için çok iyi olacak bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Çalışmalar iyi gidiyor bütün esnafa yararlı olur. Kuyruk çilesi sona erdirecek bir çalışma yapılıyor. Çünkü daha önce gurbetçiler geldiği zaman merkeze hatta kent ormanına kadar kuyruk oluyordu. Kapıkule'de yığılma oluyordu bu çalışma ile oradaki yük de azalmış olacak.' şeklinde konuştu.
Umut Poyraz