• Haberler
  • Edirne
  • Pazarda Yerli Ürünler ve Kış Meyveleri İlgi Odağı

Pazarda Yerli Ürünler ve Kış Meyveleri İlgi Odağı

Her hafta Pazartesi günü Edirne'de kurulan sebze-meyve pazarı, yerli ürünler ve kış mevsimine özgü meyvelerle dolup taşıyor. Havanın soğumaya başlaması ve kışın yaklaşmasıyla birlikte, bağışıklığı güçlendiren ve sağlık kaynağı olarak bilinen ürünlere olan talepte belirgin bir artış gözlemleniyor.

Pazarda Yerli Ürünler ve Kış Meyveleri İlgi Odağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Karaağaç Mahallesi'nde yetişen yerel ürünlerin ağırlıkta olduğu pazarda, esnaf erken saatlerden itibaren ürünlerini tezgahlara diziyor. Ispanak, lahana, pırasa, karnabahar gibi yerel ürünler, tazeliği ve yerliliği sebebiyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Havanın soğumasıyla birlikte, bağışıklığı güçlendirmek isteyen insanlar, kış meyvelerine de büyük ilgi gösteriyor. Cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurması veya Akdeniz hurması, domates benzeri görünümü ile pazarda öne çıkıyor. Cennet hurmasının sağlık yararları saymakla bitmiyor ve bu hafta pazarda öne çıkan ürünlerden biri oldu.

Pazar tezgahlarında bu hafta fiyatlar şu şekilde: üzüm 40, mandalina 20, patates 20, soğan 15, salata 20, domates 15, taze fasulye 30, ıspanak 20, patlıcan 15, biber 15, havuç 20, elma 10, cennet hurması ise 50 lira. Yerel ürünlerin ve kış meyvelerinin bolca bulunduğu bu pazar, Edirneliler için sağlıklı alışverişin adresi haline geldi. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ