Pazar tezgahları kışlık ürünlerle doldu

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte pazar tezgahlarındaki yazlık sebze ve meyvelerin yerini kışlık ürünler almaya başladı.

Pazar tezgahları kışlık ürünlerle doldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte lahana, pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli gibi kışın habercisi sebzeler, pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Edirne'nin Murat Mahallesi'nde her hafta Çarşamba günü kurulan pazarda bu hafta yerli ürün bereketi yaşandı.  Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte pazar tezgahlarında kış sebze ve meyveleri yerlerini almaya başladı. Kış mevsiminin habercisi olan lahana, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar gibi ürünler satışa sunuldu. Yerli ürünlere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar bu hafta pazarda yoğunluk oluşturdu.

Tezgahların lahana, pırasa, karnabahar gibi kışlık ürünlerle dolduğunu söyleyen Karaağaç yerli üreticisi ve pazar esnafı Furkan Ule,Domates, biber, patlıcan ve diğer yazlık ürünlerde sona doğru gelmeye başladıklarını ifade etti.

Vatandaşlara yerli ve taze ürün için pazardan alışveriş yapma çağrısında bulunan Ule, Lahana, pırasa ve karnabaharın yeni yeni tezgahlara gelmeye başladığını ilerleyen zamanlarda fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi.

Brokoli 20, lahana 15-20, domates 10, patlıcan 15, taze fasulye 20, karnabahar 30, ıspanak 20, pırasa 10, Kapya biber 15, acı biber 15 liradan tezgahları süslüyor.

Kumru Öngün