• Haberler
  • Edirne
  • Pazar esnafının satış isyanı: 'Belediye başkanı neyin peşinde, şaşırdık kaldık'

Pazar esnafının satış isyanı: 'Belediye başkanı neyin peşinde, şaşırdık kaldık'

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan ve özellikle yabancı turistlerin gözdesi olan Ulus Pazarı'nın bulunduğu alanın satışa çıkarılması kararı pazar esnafını düşündürmeye başladı. Karara tepki gösteren pazar esnafı, 'Belediye başkanı neyin peşinde, şaşırdık kaldık. Ekmeğimizle oynamasınlar' dedi.

Pazar esnafının satış isyanı: 'Belediye başkanı neyin peşinde, şaşırdık kaldık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin önemli bölgelerinden birisindeki Ulus Pazarı'nın bulunduğu alan Edirne Belediyesi tarafından  ihale usulü satışa çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan araziye alıcı çıkmadı ancak yine de pazara olan ilgi azaldı. Pazar arazisinin satışa çıkarılması hem vatandaşlar, hem siyasi parti temsilcileri hem de esnaf tarafından büyük tepki topladı.

Esnaf bölgeye alışveriş merkezi inşa edilmesinden endişeli. Siyasiler ise Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bu araziye yönelik katlı otopark vaadini hatırlatıyor. Edirne Belediye Meclisinde çoğunluk oyuyla satılmasına karar verilen arazi 22 Ağustos Salı günü saat 15.15’te Selimiye Meydanı’ndaki Belediye binasında ihaleye çıkmıştı. Katılım olmayan ihale sonrası pazarın akıbeti ise merak konusu.

"Buradan yüzlerce binlerce insan ekmek yiyor"

20 yıldır Ulus Pazarında tezgâh açan İbrahim Koçoğlu, belediyenin satış kararı sonrası müşterilerin pazara gelmediğini söyledi. Müşterilerin pazarın taşındığını zannettiğini belirten Kocoğlu, “Avrupa’dan gelen insanlar pazarın can damarı. Buradan yüzlerce binlerce insan ekmek yiyor. Neden insanların ekmeğiyle oynuyorlar. Herkesin çoluk çocuğu var. Esnaflar buradan faydalanıyor. Cuma günü burada pazar olmasa kimse gelmez. Bulgarlarda gelmez. Belediye başkanı neyin peşinde, ne yapmaya çalışıyor bilmiyoruz. Şaşırdık kaldık. Ekmeğimize dokunmasınlar, ekmeğimizle oynamasınlar” Dedi.

"İnsanlar tedirgin"

10 yıldır Ulus Pazarında tezgâh açan Muhammed Deniz pazarın satışa çıkarılmasının ardından müşterilerin alışverişe gelmediğini dile getirdi. Son bir aydır yoğunluk yaşanmadığını aktaran Deniz, “Bulgarları buraya çeken Ulus Pazarı. Saraçların bu kadar hareketli olmasının sebebi de Ulus Pazarı. Satılma haberi sonrası birçok söylenti çıkıyor. Haftaya kapanacağını iddia ediyorlar. İnsanlarda tedirginlik oluyor. Bazıları kapandığını zannediyor. Bu pazar kapanırsa Bulgar nereye gidecek. Pazar kapanırsa Edirne’deki alışveriş yarı yarıya düşer” ifadelerine yer verdi.

 

KUMRU ÖNGÜN