Özel öğrencilerden muhteşem gösteri

Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi tarafından, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel program gerçekleştirildi.

Özel öğrencilerden muhteşem gösteri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de faaliyet gösteren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, özel gereksinimli kursiyerler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla eğitmenleri eşliğinde gösteri sergiledi.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Yılmaz, Şube Müdürü Hümeyra Gürgen, Edirne Halk Eğitimi Müdür Yardımcıları Serkan Fındık, Meral Bozkurt, Serhat Onur Erk ve veliler katıldı.

Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla anlamlı çalışmaya imza attı.

Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamak ve özgüvenlerini yerine getirip hayata daha da sıkı tutunmalarının hedeflendiği etkinlik kapsamında özel öğrenciler eğitmenler eşliğinde sanatla buluştu.

 Her gösteriye uygun kıyafet giyen kursiyerler katılımcılar tarafından keyifli izlenirken Gösterilerin ardından enstrüman eşliğinde söyledikleri şarkılarla davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Özel Eğitim Öğretmeni Evrim Örs, günün anlam ve önemi belirten konuşmada dünyada down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak ve mevcut çalışma imkânlı ile iş sağlığını arttırmak amacıyla Birleşmiş Milletler 21 Mart’ı dünya down sendromlu bireylere ilan ettiğini belirtti.

Down sendromlu öğrencilerin yanında olacaklarını söyleyen Örs, “sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunurken down sendromlu bireylerde bu sayı 47’dir. Bu down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil bireyin hayatı boyunca devam eden farklılığıdır. Down sendromlu bireyler, arkadaş edinebilir, okula gidebilir ve iş edinebilirler. Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevinçleri ve çevresindeki insanlara örnek kimselerdir. Onların ayrımcılığa maruz kalmaması için toplumumuzun bilinçlendirilmesi için her şey yapılmalıdır. Down sendromlu öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız.” Dedi.

Özel Yürekler Sorumlu Öğretmeni Cana Kılıç da Buradaki her öğrencinin özel ve farklılıklarının farkında olduklarını belirterek büyük sevgi, emek, gayret ile çalışan öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.

Etkinlik  özel gereksinimli öğrencilerin gün içerisinde mola anlarında eğitmenleri ile oynadıkları oyunu sergilemesi ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından son buldu.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN