• Haberler
  • Edirne
  • Otomobil bagajında yakalan yabani kuğular Gala Gölü Milli Parkı'na bırakıldı

Otomobil bagajında yakalan yabani kuğular Gala Gölü Milli Parkı'na bırakıldı

Edirne'nin İpsala ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bir otomobilin bagajında yakalanan 6 yabani kuğu Gala Gölü Milli Parkı'na bırakıldı.

Otomobil bagajında yakalan yabani kuğular Gala Gölü Milli Parkı'na bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda; İpsala İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde icra edilen faaliyette şüpheli bir araçta yapılan arama sonucu; 6 adet yabani hayvan (kuğu) ele geçirildi.

 Olay ile ilgili Hasan U. Onur E. ve Onur B. İsimli 3 şahıs yakalandı.

Yakalanan 3 şahıs hakkında Edirne Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından toplam 170 bin lira idari para cezası uygulanarak adli tahkikat başlatıldı.

Ele geçirilen hayvanlar Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Edirne Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile birlikte doğal yaşam alanları olan Gala Gölü Milli Parkı’na bırakıldı. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyada daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerin devam edeceği belirtildi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ