Oto Lastikçilerde Kış Mesaisinde Son Gün Yoğunluğu

  Edirne'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren ve 1 Aralık itibariyle ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması öncesinde lastikçilerde yoğunluk yaşandı.

Oto Lastikçilerde Kış Mesaisinde Son Gün Yoğunluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 2012 yılında yürürlüğe giren araçların ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmeliğe göre, kış lastiği takma zorunluluğu ticari araçları kapsıyor. Yönetmeliğe göre her yıl 1 Aralık - 1 Nisan tarihlerinde ticari araçların kış lastiği kullanmaları zorunlu olarak belirtildi.
                Yönetmelik kapsamında ticari araçlar ve hususi araç sahipleri kış mevsiminin olumsuz hava koşullarından etkilenmek istemeyenler yazlık lastikleri, kışlıklarıyla değiştirmek lastikçilerde yoğunluk oluşturdu.
                Edirne’de oto lastik servisi yetkilisi Bülent Şimşek, araç lastikleri belirli hava sıcaklıkları kapsamında üretildiği hava sıcaklıklarının düşmesiyle kış lastikleri sayesinde olumsuz hava koşullarında güvenli ve konforlu seyahat etmeleri için kış lastiklerinin önemine değindi.
                Şimşek; “Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde her aracın kış lastiği taktırması gerekir. Kış lastiği ve yaz lastiği arasında kauçuk farkı vardır. Kış lastiğinde kauçuk daha yüksek olduğu için tutunma ve frenleme süresi daha yüksektir. Lastiğin malzemesi ne kadar kaliteliyse tutunma o kadar daha iyi olur.” Dedi.
                Kış lastiği yönetmeliğine uymayan ticari araç sürücülerine idari para cezası uygulanıyor.