Osmanlı padişahları tuğraları sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu

Edirne'de Uluslararası Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hüsn-i hat sanatçısı İsmet Keten'in hazırladığı ve Ekmekçizade Kervansarayı'nda bulunan 36 Osmanlı padişahının tuğraları sergilendi.

Osmanlı padişahları tuğraları sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hüsn-i hat sanatçısı İsmet Keten’in hazırladığı 36 Osmanlı padişahının tuğraları, padişahların bal mumu heykellerinin yanına koyuldu. Uluslararası Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen faaliyetler devam ediyor. Ekmekçizade Kervansarayı’nda bulunan 36 Osmanlı padişahının tuğrası Müzeler Haftası kapsamında sergilendi.

Sergide konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü’nün dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla uluslararası müze konseyi tarafından her yıl kutlandığını hatırlattı.

Bu yılki tema “Sürdürülebilirlik ve Refah”

Bu yıl kentte bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerde ve diğer kurumlara bağlı müzelerle birlikte bir dizi etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getiren Soytürk, “Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımızın belirlediği tema “Sürdürülebilirlik ve Refah” malumunuz Kültür ve Turizm Bakanlığımız 18 Mayıs Uluslararası Müze gününde bakanlığa bağlı tüm müzeleri 18 Mayıs Perşembe günü saat 23.00’a kadar ücretsiz olarak gezebilecekler. İlimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimize şimdiden bu müjdeyi iletiyoruz. Edirne Valiliği, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı müzesinde tarihte kurulmuş Türk Devletleri ve Osmanlı padişahlarının bulunduğu alandayız. Hüsn-i Hat sanatçısı İsmet Keten hocamızın hazırladığı Osmanlı Padişahları Tuğra sergisi açılışını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Birbirinden kıymetli padişahların kendi tuğralarının İsmet Keten tarafından hazırlanarak Ekmekçizade Kervansarayı’na has bir uygulama ile gösterime sunulduğunu aktaran Soytürk,  serginin 28 Mayıs Pazar gününe kadar açık olacağını ifade etti.

Müzeye gelen ziyaretçilerin hem müzeyi hem de tuğraları da görme fırsatı bulacağını vurgulayan Soytürk, “Burada 36 padişahın kendilerine ait tuğraları var. Hüsn-i Hat sanatçımız İsmet Keten tarafından müzemiz için yapıldı. Tüm misafirlerimizi ziyarete bekliyoruz” dedi.

Hüsn-i hat tekniği ile yapılan tuğralar, padişahların heykellerinin yanına koyuldu. Müzeye özel olarak hazırlanan padişah tuğraları 28 Mayıs Pazar’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN