Osmanlı Döneminden kalan kartpostallar sergilendi

Edirne'de 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e  'Kartpostallardan Yadigâr Edirne' kitabının sergisi açıldı.

Osmanlı Döneminden kalan kartpostallar sergilendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deveci Han Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışını Edirne Valisi Yunus Sezer yaptı. Sergide 161 tane kartpostal sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılış sonrası Vali Sezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, kurum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar sergiyi gezdi.

“Kartpostallardan Yadigâr Edirne” kitabının yazarı Zeynep Emel Ekim, sergide kitapta bulunan fotoğrafların ve kartpostalların yer aldığını söyledi.

 Osmanlı döneminde basılan ve kullanılan kartpostalların arkalarında mühürlerin bulunduğunu belirten Ekim, “Çoğu kartpostalların arkasında yazılar ve postalandığı zamanın mühürleri bulunmakta. Burada en önemli unsur Edirne şehrinin kaybolan çehresini ve birçok yapının yıkılarak günümüze ulaşmadığını görüyoruz. Osmanlı’da sosyal hayatın nasıl yaşandığını ve günümüzde nasıl kullanıldığını da görüyoruz. Özellikle Osmanlı’nın Edirne’de ilk yapılan külliyelerinin şehre verdiği önemi ve ondan sonra etrafında gelişen devlet yapıları, idari yapıları, okulları ve hastaneleri görüyoruz. Daha sonra Cumhuriyet ile gelişen meydanları ve yolların yapıldığını görüyoruz. Osmanlı ve cumhuriyet dönemi arasında Edirne’de değişen kimliğini burada anlatmaya çalıştık. 161 tane kartpostal sergileniyor. Koleksiyonunu yaptığım bu kartpostallarda Edirne’nin acılarını da görüyoruz. Edirne şehrinin sosyal, siyasi ve Bulgarların basmış olduğu propaganda kartlarını da görmüş oluyoruz.  Sergi 15 gün boyunca açık kalacak.” Dedi. Dilek Şahin