Okullarda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle yurt genelindeki tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleşti.

Okullarda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Tüm okullarda olduğu gibi TED Edirne Koleji'nde de sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenciler, depremde hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

1 yıl önce 6 Şubat 2023'te merkez üssü Kahramanmaraş olan 11 ilin etkilendiği  7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybederken, 107 bin 213 kişi yaralandı, birçok bina yerle bir oldu.

Depremin birinci yılı olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile yurt genelindeki tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleşti.

Afette hayatını kaybeden vatandaşlar için tüm okullarda olduğu gibi Edirne Kadripaşa İlkokulu’nda da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kadripaşa İlkokul Müdürü Göksel Çiçekçi, “Ülkemizde yaşanan Asrın Felaketi olan deprem, tüm milletimizin gönlünde ve aklında büyük yaralara neden oldu. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor; geride kalanlara sabır diliyoruz. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar