Öğretmenler ve gönüllüler depremzedelerin ısınması için harekete geçti

Edirne Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmenleri ile gönüllüler, depremden etkilenen vatandaşlar ve çocuklarının ısınması için soba üretmeye başladı.

Öğretmenler ve gönüllüler depremzedelerin ısınması için harekete geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boş variller ve metal plakalar depremzedeler için sobaya dönüşmeye başladı.Türkiye depremzedeler için tek yürek oldu. Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve gönüllüler depremden etkilenen vatandaşlar için boş varil ve metal plakalardan çadır sobası üretiyor.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve vatandaşlar depremden etkilenenler için boş varil ve metal plakalardan soba üretiyor.  Depremzedeler için yapılacak soba için önce okul ve atölyeler açıldı. Ardından ekipler oluşturulup boş varil ve metal plakalar toplandı.

Edirne Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Şeref İlhan, deprem bölgesindeki vatandaşlar için soba üretmeye başladıklarını aktardı.

Malzemeleri kendi imkânları ile temin ettiklerini söyleyen İlhan, “Gönüllü ustalar sanayide bazı parçaların kesimini sağlıyor. Biz de burada arkadaşlarımızla bunları bir araya getirip sobalar üretmeye çalışıyoruz. Bir an önce bitirip kısmetse pazar akşamı bunları göndermeyi düşünüyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü çadırlarda büyük soba kurulması mümkün değil. Küçük ölçekli sobalar üretmeye çalışıyoruz. Bu tasarımı çerçevesinde kesimleri yapılıyor. Öte yandan varilden de soba yapmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çevreden 50 varil topladıklarını vurgulan İlhan, Pazar gününe kadar tamamını sobaya dönüştürmek istediklerini söyledi. Öğretmenlerin yanı sıra gönüllü vatandaşlar da soba üretimine destek veriyor.

Edirne 'de daha önce kaynakçılık yapan gönüllü vatandaşlardan Aytaç Memişler, kaynakçılık yaptığını ve destek olmak için burada bulunduğunu ifade etti.

"İki çeşit soba üretiyoruz"

Depremzedeler için soba imalatına başladıklarını söyleyen Memişler, “Elimizden geldiğince tam profesyonel olmasa da bir gönüllü olarak burada çalışmaktayız. İki çeşit soba yapılıyor. Bazıları çadırlar için bazıları dışarısı için. 50 tane varilimiz var. Varilleri bu şekilde tamamlayıp göndermeyi düşünüyoruz. Bir vida tutsak faydadır dedim. Gelip bir yardımcı olmak istedim” dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN