Öğrencilere Askıda Bilet uygulaması

Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi ve İl Müftülüğü öğrenciler için askıda bilet uygulamasını hayata geçirdi.

Öğrencilere Askıda Bilet uygulaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Edirne Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı Hasan Başoğlu, sınavları bitip maddi imkânsızlıktan dolayı ailelerin yanına gidemeyen öğrenciler için böyle bir uygulama başlattıklarını belirtti.

Başoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kredi yurtlar kurumunda, gençlik merkezlerinde, cezaevlerinde, okullarda, ve birçok yerde manevi rehberler olduğunu ve buralarda görevli personelin akşam 16.00-22.00 saatleri arasında öğrencilere rehberlik etiğini aktardı.

Rehberlik sırasında öğrencilere maddi ve manevi konularda sorunlarına çözüm aradıklarını dile getiren Başoğlu, öğrencilere Kur’an-ı kerim ve dini bilgiler öğretmenin yanı sıra diğer konularda da destek olduklarının altını çizdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları ekibi ve Kur'an Kursu hocalarının da bu konuda çalışma yaptığını ve böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Başoğlu, Yurtta rehberlik yapan Gonca Çelik'in bazı öğrencilerin memleketlerine gitmek için bilet alamadığını ve bu konuyla ilgili askıda bilet uygulaması yapma fikrini sunduğunu belirti.

Bilet uygulamasının devam ettiğini söyleyen Başoğlu, “Görevlileri de işin içine dahil ederek bu projeyi genişlettik. İlkokulda okuyan çocukların hocasından duyup da ailelerine anlatmasıyla 7 bin lira gibi bir bağış geldi. 7-10 yaşındaki çocukların Kur'an kursu hocasının sınıfta anlatmasıyla ailelerinin destek vermesi bizim için çok anlamlı. Şu ana kadar 25 bin lira bir meblağ oluştu. Bu meblağ ile yaklaşık ortalama bin liradan olsa 25 tane öğrencinin gidişlerini, bazı öğrencilerin hem gidişlerini hem gelişlerini karşıladık.” Dedi.

“UYGULAMA FİNALLERİNİN SON HAFTASINA KADAR DEVAM EDECEK”

Öğrencilere yardım etmek istediklerini belirten Başoğlu, “bilet uygulaması ile sınavları biten ve maddi imkansızlık nedeniyle ailelerinin yanına gidemeyen öğrencilere bir fayda sağlamış olacak. Birçok arkadaşımız şunu söylemiştir "Hocam geldiğinde bunalıma girip de okulu bırakıp da geri dönmek isteyen birçok öğrenci vardı. Ama bizimle konuştular. Biraz buraya alıştılar. Adaptasyon sağlandı ve burada kalıyorlar. Geçen yıl Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Edirne'den 8 genci Umre ‘ye gönderdi. Bu yıl da böyle bir planlama olursa gençler için böyle farklı etkinlikler yapmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar