• Haberler
  • Edirne
  • ÖĞRENCİLER TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN KOLLARI SIVADI

ÖĞRENCİLER TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN KOLLARI SIVADI

Edirne'de öğrenciler çevre bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak için Tarihi Gazimihal Köprüsü civarında bir araya gelerek nehir kenarındaki çöpleri topladı.

ÖĞRENCİLER TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN KOLLARI SIVADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez koordinasyonunda gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için harekete geçen 'Plastiğe Hayır' platformu, nehir kenarlarındaki temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

                Tarihi Gazimihal Köprüsü civarında bir araya gelen öğrenciler, cam şişe, maske, plastik poşetten, kıyafet ve duyarsız birçok atığı tek tek toplayarak poşetlere doldurdu.

                Her hafta sonu öğrenciler ile birlikte çevre temizliğine dikkat çekmek için etkinlikler düzenleyen Öğretim Görevlisi Rodriguez bu hafta öğrencilerle birlikte nehir kenarlarında bulunan çöpleri topladı.

                Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez, 'Plastiğe hayır platformu ile burada temizliğe başladığımızda her yerde plastik poşetler vardı. Fakat plastik poşetlere ücret getirildikten sonra bunların birçoğu yok oldu. Bu sistem işe yaradı. Pandemiden dolayı öğrencilerle uzun bir süre etkinlik düzenleyememiştik. Bu süreçte okulların açılması ile birlikte öğrencilerle bu tarz etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz' dedi.

                Öğretim Görevlisi Sezgin Kondal, manzaranın her defasında aynı olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. '˜Topluma hizmet dersi' kapsamında çevrenin korunmasını ele alan bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kondal, insanlara evlerini temiz tuttukları gibi çevreye karşı da aynı duyarlılığı gösterme çağrısında bulundu. Yaptıkları etkinliğin gelecekte öğretmen olduklarında yeni nesillere de çevre bilincini aşılamalarına katkı sağlayacaklarını ifade eden Kondal, çevreye duyarlı bireyler yetişmesini diledi.

                Topluma hizmet dersi kapsamında her hafta farklı bir bölgede çevre temizliği etkinliği düzenlediklerini söyleyen Trakya Üniversitesi öğrencilerinden Nebi Hint, herkesin çevreye karşı duyarlı olmasını istediklerini ifade etti.

                Yaptıkları çevre temizliği ile insanlarda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Trakya Üniversitesi öğrencilerinden Ayşe Celep Osman, 'Şişeler, plastik ve özellikle maske atıkları, peçeteler bir sürü çöp topladık. İnsanlar etrafında gördüğü çöpleri toplayabilirler. Bu bir aktivite ile de olabilir. Biraz daha farkındalık sağlayabilirsek insanlara çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda bir mesaj gönderebiliriz' dedi.

                Öğretim görevlileri ve öğrencilerin tarihi köprüler etrafındaki çöpleri toplamasıyla öğrenciler, poşetler dolusu atıkla vatandaşlara çevre bilinci için çağrıda bulundu.

 

Bakmadan Geçme