• Haberler
  • Edirne
  • Öğrenciler kariyer fuarında duruşma deneyimi yaşadı

Öğrenciler kariyer fuarında duruşma deneyimi yaşadı

Öğrenciler Trakya Kariyer Fuarı'nda, Cumhuriyet Başsavcılığınca oluşturulan temsili mahkeme salonunda duruşma deneyimi yaşadı.

Öğrenciler kariyer fuarında duruşma deneyimi yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle Trakya Üniversitenin ev sahipliğinde organize edilen fuarın son gününde Balkan Kongre Merkezinde kurulan firma ve kurum stantlarını gezen öğrenciler, kariyer planlamaları için yetkililerden bilgi aldı.

Meslekler hakkında detaylı bilgi alma, firmaları tanıma, girişimcilik, kendi işini kurma gibi konularda bilgilenmesini sağlayarak öğrencilerin kariyer planlarına yön vermesine yardımcı olması amaçlanan fuar ilgi gördü.

Meslek tanıtımı kapsamında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca kongre merkezinin bir salonunda temsili duruşma salonu oluşturuldu. Burada hakim ve savcılar öğrencilere mesleklerini anlattı.

Duruşmalarda yaşananlarının ve adalet sisteminin anlatılması amacıyla temsili olarak Asliye Ceza Mahkemesinde görülen bir davanın duruşması yapıldı.

Sanık kürsüsü kurulan alana ise temsili bir kişi geçerek yargılaması yapıldı. Sanık hakkında hapis kararı açıklanan salonda öğrenciler duruşma deneyimi yaşadı.

Duruşmalardaki usul uygulamalarının en iyi şekilde katılımcılara anlatılabilmesi için hazırlanan temsili duruşmada, gerçek hakim ve savcı katıldı. Sanık ve müştekiler hazır edildikten sonra başlayan duruşmada savcı tarafından iddianame kabul edilerek açık yargılama başladı

Kimlik tespiti sonrası iddianame okunarak sanığın uluslararası tır şoförü olduğu ve Türkiye’ye kaçak yoldan uyuşturucu madde sokmaya çalıştığı belirtildi.

Savcı iddianamede, sanığın Türkiye’ye 500 Euro karşılığında kaçak yoldan uyuşturucu madde sokmaya çalıştığını ve Türkiye’ye vardığında maddenin başka bir şahıs tarafından alınacağını belirtti.

Sanık kendini savunma esnasında sadece adını bildiği şahıs tarafından çay dolu paket verildiğini ve Türkiye’ye götürülmesi gerektiğini aktardı. Çay dolu paketi ise Türkiye’ye vardığında ilk petrolde tır plakasını bilen bir şahıs tarafından alınacağını belirtti.

Gerçeğini aratmayan temsili duruşmada daha sonra sanık hakkındaki iddialara ilişkin beyanlarını alan savcı, ardından mübaşir tarafından salona çağrılan tanığa yemin ettirerek dava konusu olaya ilişkin ifadesini aldı. savunmalar ve beyanlardan sonra sanığın hapsi istendi.

Temsili duruşmayı izleyen çok sayıda öğrenci, duruşma esnasında yaşananları dikkatle takip ederek mesleki tecrübe kazandı, vatandaşlar da adalet sistemi hakkında bilgi edindi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ