• Haberler
  • Edirne
  • Müze gezisinde kadına şiddet farkındalığı için pankart açıldı

Müze gezisinde kadına şiddet farkındalığı için pankart açıldı

Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SODAM) Başkanlığında faaliyet gösteren kadınlara yönelik müze gezisi gerçekleştirdi.

Müze gezisinde kadına şiddet farkındalığı için pankart açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer alması ve kültürel etkinliklere aktif olarak katılım sağlamasına yönelik çalışmalar sürüyor. Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SODAM) Başkanlığında faaliyet gösteren kadınlara yönelik düzenlenen müze gezisinde kadına şiddetle mücadelenin önemi vurgulandı.

25 Kasım 1961’de Dominik Cumhuriyeti’nde bir uçurumun dibinde cesetleri bulunan Mirabel kardeşlerin mücadelelerinden ilham alan Birleşmiş Milletler, bu tarihi Kadına Yönelik Şiddetin Yok Edilmesi İçin Uluslararası Mücadele Günü ilan etti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Mücadele Haftası dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Gerçekleştirilen müze gezisinde kadına şiddetle mücadelenin önemine dikkat çekmek amacıyla  "Kadına Şiddet Hayır" ve " Kadına şiddet insanlığa ihanettir" yazılı pankart açıldı.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar