Muhtarlar seçim için mesai yaptı

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için YSK tarafından muhtarlar seçim mesaisi yaptı. Seçmen bilgi kağıtlarında düzenleme yapılması nedeniyle muhtarlıklar vatandaşların bilgilendirilmesi için açıldı.

Muhtarlar seçim için mesai yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçmen Bilgi Kağıdını yırtan, kaybeden, atan veya olmayan vatandaşların seçim günü saat 17: 00'ye kadar bağlı bulunduğu mahalle muhtarlıklarından alabilmesi büyük kolaylık sağladı. Edirne'deki muhtarlar da vatandaşları mağdur etmemek için seçim sürecinde olduğu gibi seçim günü de ellerinden geleni yaparak her konuda yardımcı oldu.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçiminde olduğu gibi ikinci tur seçimleri için de aralıksız olarak çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer,Fatih Mahallesi'nde katılımın çok yoğun olduğunu belirtti.

Mahalle sakinlerinin yüzde 80'lere 90'lara yakın kısmının duyarlı kişiler olduğunu aktaran Muhtar Ürer, bu yüzden sandığa yoğun talep olduğunu ve sabahtan beri irtibat halinde olduklarını dile getirdi.

Hem 14 Mayıs seçimlerinde hem de 28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde vatandaşlara yardımcı olduklarını belirten Muhtar Ürer, "Seçmen kağıdına ulaşamayan arkadaşlar olabilir, fabrikada çalışıyor olabilir. Sabah vardiya dan çıkmış olabilir. Onlara da sistemimizden sandık numaralarını ve sıra numaralarını okulunu bildirmek şartıyla oy kullanma işlemi sona erene kadar yardımcı olduk" şeklinde konuştu.

"Seyyar sandıklar evlere kadar gelip vatandaşın oylarını kullanmasını sağladı”

Seyyar Sandık uygulaması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Muhtar Ürer, "20 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında Yüksek Seçim Kurulu'nun göndermiş olduğu forumlar vardı. O forumlar o tarihler arasında dolduruldu. Şimdiki seçimde de aynı şekilde geçerli, onlara da yardımcı olmaya çalıştık. Görevlileri de ulaşamadıkları sitelere biz götürdük. Yaşlılara engelli olanlara ve raporu olanlara, seyyar sandıkla evlere kadar gelip oylarını kullandı. Güzel bir hizmet. Vatandaşlar da bu seyyar sandık hizmetinden çok memnun oluyor" açıklamalarında bulundu.  

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ