'Mücadelemize sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğiz'

TBMM Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 'Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

'Mücadelemize sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aksal, yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetle ilgili bir zihniyet değişikliğini savunduklarını, toplumun tüm kesimlerini bu amaç doğrultusunda bilgilendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Başkanlığı'nda "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini ifade eden Aksal, şunları kaydetti:

"2021-2025 eylem planı ve onun içerisinde her bakanlığın, her kurumun kendi üzerine düşenleri tekrar değerlendirmek için bir araya geldik. Kadına yönelik şiddet ile ilgili bir zihniyet değişikliğini savunuyoruz. Çalışmalarımız, yürütülen eylem planlarımız bu kapsamda sadece kadına yönelik çalışmalardan ibaret değil. Erkekleri ve toplumun tüm kesimlerini bu amaç doğrultusunda bilgilendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleriyle 'Nüfusun yarısını oluşturan kadınları dışlayan bir toplum gücünün yarısından vazgeçmiş demektir.' Devletimiz, milletimiz, kurumlarımızla kadına yönelik şiddetle topyekün mücadelemize sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğiz."

ANADOLU AJANSI