Minik öğrencilerden jimnastik başarısı

Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları ritmik jimnastik şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya bireysel sıralamada Edirne Pera Jimnastik Spor Kulübü sporcuları damga vurdu.

Minik öğrencilerden jimnastik başarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda 3 farklı kategoride gerçekleştirilen okul sporları ritmik jimnastik şampiyonası sona erdi.

Şampiyonada ter döken minik öğrenciler büyük başarı elde etti. Şampiyonada küçükler Kategorisinde Pera Cimnastik Spor Kulübünden Damla Kanat 1., Zeynep Öykü Çakıroğlu 2., İlke Akbuz 3. Oldu. Minikler A Kategorisinde yine Pera Jimnastik Spor Kulübünden Ece Bozkurt 1., Zeynep Uz 3. ve Elif Meryem Odabaşı 4. olurken, Minikler B Kategorisinde de yine Pera Jimnastik Spor Kulübü sporcuları Deniz Ecem Yıldırım ve Gülfem Arda 1'liği paylaşırken, aynı kulüpten Birce Derya Hazneci 2., Zeynep Miray Karataş 3. ve Aden Lara Kiremitçi de 4. oldu.

2023 yılında kurulan ve henüz çiçeği burnunda bir kulüp olan Pera Jimnastik Spor Kulübü'nün bu başarısı Edirne’de takdirle karşılandı. Jimnastik Sporuna farklı bir soluk getiren Pera Jimnastik Spor Kulübü'nün antrenörleri Banu Seri ve Yağmur Vardar şampiyonaya ve kulüplerinin hedeflerine ilişkin olarak  açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllardır Edirne’de çeşitli kulüplerde Jimnastik sporuna hizmet ettiklerini belirten antrenörler,  bilgi ve birikimlerini sporculara aktararak iddialı sporcular yetiştirmek hedefiyle yola çıktıklarını aktardılar.

"JİMNASTİK SPORUNU SEVDİRMEK VE BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK"

Sporcularla birlikte kısa sürede çok güzel işler yaptıklarını söyleyen antrenörler,  "Yoğun ve disiplinli bir antrenman programıyla çalışıyoruz. Ayrıca sporcularımıza farklı vizyonlar katmak ve uluslararası deneyimler kazandırmak için yurtdışından bu spordaki iddialı isimleri de getirerek çeşitli kamplar düzenliyoruz. Son olarak Sömestr tatilinde Azerbaycan Spor Bakan Yardımcısı Mariana Vasileva’nın katkılarıyla Azerbaycan’ın jimnastik sporundaki dünyaca ünlü isimlerden birisi olan Zuleykha Ismailova’yı 10 günlük bir kamp için Edirne’ye getirdik ve sporcularımızla birlikte antrenman imkanı sağladık. Çalışmalarımızın ilk meyvelerini bugün Okul Sporlarında elde ettiğimiz büyük başarıyla almaya başladık. Ancak Pera Jimnastik Spor Kulübü olarak bunun henüz başlangıç olduğu düşünüyoruz. Sıkı bir disiplin ve planlı çalışmayla sporcularımızla beraber çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Mayıs ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Uluslararası Alegro Cup’ a hazırlanıyoruz. Edirne’de jimnastik sporunu sevdirmek ve başarılı sporcular yetiştirmek hedefiyle çıktığımız bu yolda bize güvenen ve bizimle birlikte yoğun emek veren tüm sporcularımıza ve en büyük destekçilerimiz olan velilerimize de teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ