• Haberler
  • Edirne
  • Mezarlık Çeşmesi taşındıktan sonra kavşak düzenlemesi yapılacak

Mezarlık Çeşmesi taşındıktan sonra kavşak düzenlemesi yapılacak

Karaağaç yolu üzerinde ve 25 Kasım Stadyumu'nun arkasında bulunan Mezarlık Çeşmesi'nin taşınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, çeşmenin taşınmasının ardından o bölgedeki trafiğin rahatlayacağını ve kavşak düzenlemesininyeniden yapılacağını söyledi.

Mezarlık Çeşmesi taşındıktan sonra kavşak düzenlemesi yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır kaldırılması gündeme gelen Mezarlık Çeşmesi’nin, Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla bulunduğu yerden alınarak başka bir yere taşınmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. 1840’lı yıllarda Filibe Nazırı Hüseyin Naili tarafından yapıldığı bilinen Tarihi çeşmenin Karaağaç mahallesine gidiş istikametinde olması ve bölgede Cuma günleri kurulan pazar dolayısıyla yaşanan yoğunluk trafikte sıkışmalara neden oluyordu. Edirne’de trafiği olumsuz yönde etkileyen ve halk arasında tarihi çeşme olarak bilinen Mezarlık Çeşmesi, bulunduğu bölgeden taşınacak. Çeşmenin taşınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Son 10 yılda bu çeşmenin taşınması, mezarlık duvarına ya da 25 Kasım Stadı'nın duvarına yapıştırılması gerektiğini birçok kez söylediklerini hatırlattı.

Başkan Gürkan, 2kez Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na resmi başvuru yaptıklarını ve uygun görülmediğini ifade etti.

O bölgede yaşanan trafik sıkışıklığını tüm Edirnelilerin bildiğini belirten Gürkan, Edirne Valisi Yunus Sezer'in de tespitleriyle duruma müdahale edildiğini ve bulunduğu yerden alınarak başka bir yere taşınmasıyla ilgili çalışma başlatıldığını söyledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer'in göreve başlamasının ardından o bölgedeki trafik sıkışıklığını fark ettiğini ve yapılan toplantıda bu bölgeyle ilgili projeyi sunduklarını söyleyen Gürkan, "Burasıyla ilgili projelerimiz sunduk, kendisine anlattık. Onun da çabalarıyla, kurulla görüşmesiyle, kurul bu kez vali bey istediğinde taşınmasını kabul etti. Şu anda da taşıma çalışmaları yapılıyor. Bazı vatandaşlarımız, ‘çeşme yıkılacak falan’ diyor. Hayır, yıkılmayacak. Tescilli eserleri, hiç kimse yıkamaz, yıkarsa bunun yaptırımı olur. Çeşme usulüne uygun bir şekilde yerinden kaldırılarak stadın duvarına eskiden olduğu gibi oraya taşınacak. Ardından da biz de Edirne Belediyesi olarak uzun süredir yapmak için uğraştığımız ama izin alamadığımız için yapamadığımız kavşak düzenlemesini yapacağız ve o bölgede trafik rahatlayacak" ifadelerine yer verdi.

Ebru Yıldız Günenç

 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ