Mevsim hastalıklarından korunmak isteyenler aktarların yolunu tutuyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve sürekli değişkenlik gösteren sıcaklıklar, nezle, grip gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Hastalıklarda korunmak isteyen vatandaşlar, alternatif tıp ürünlerinin satıldığı aktarların yolunu tutuyor.

Mevsim hastalıklarından korunmak isteyenler aktarların yolunu tutuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor. Özellikle geçmeyen öksürüğe karşı çözüm bulmak isteyenler, bitkisel ürünlere yöneliyor.  Aktar Gökhan Baraz, vatandaşlara uzun süren öksürük krizlerine karşı ballı doğa macunu önerisinde bulundu.

Evde öksürüğe ne iyi gelir, evde tedavi ile öksürük nasıl geçer soruları vatandaşların yanıt aradığı sorular arasında bulunuyor. Bu olay bazen mikrop ve virüslerin etkisiyle gelişebildiği gibi alerjik bir reaksiyon olarak da karşımıza çıkar. Yetişkinlerde ve çocuklarda inatçı öksürük probleminin son bulması için bitkisel karışımlar, çaylar ve doğal yöntemler oldukça talep görüyor.

En ufak boğaz enfeksiyonunda ya da gıcıklanma durumunda öksürük ortaya çıkabilir. Oluşan öksürük problemi uzun süre vatandaşların kâbusu oluyor. Uzun süre öksürük problemi yaşayan vatandaşlar doktorların uyguladı tedavinin yanı sıra alternatif olarak aktarlardan bitkisel karışımlar tüketiyor.

Aktar Gökhan Baraz, vatandaşların doktor tedavisinin yanında bitkisel karışımları da tercih ettiğini söyledi. Baraz, bazı vatandaşların inatçı öksürük problemi nedeniyle nefes bile almakta zorlandığını ifade etti. Öksürük krizlerine karşı ballı doğa macunu önerisinde bulunan Baraz, balgam sökülmesine de iyi geldiğinden bahsetti.

"Öksürük krizleri başladığında da derhal tüketmeleri gerekiyor"

Vatandaşların öksürük problemi nedeniyle çile çektiğini vurgulayan Baraz, “Vatandaşların öksürük problemine karşı ham balımız var içerisinde, zencefil, zerdeçal, havlıcan, çörekotu ve karanfil var. Bu saydıklarımın hepsinin bitki özü var. Bitki özü bal ile karıştırılıp kavanoz halinde satılan ballı doğa macunu. Günde 3 defa sabah, öğlen ve akşam tüketilmelidir. Öksürük krizleri başladığında da derhal tüketmeleri gerekiyor. Bu macunu tükettiklerinde 3 günde etkisini görüyorlar.  Doğal bir tedavi yöntemi. Vatandaşlar bu macunu kullandıktan sonra geri dönüş sağlıyor. Elimizin altında olsun diye alıyorlar ve bize olumlu yönde şikâyetlerinin azaldığına dair geri dönüşte bulunuyorlar. Kendi evimizde de bu macunu bulunduruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Barış Karapaça