Meslek Lisesi öğrencileri 'Kadın Nefestir' temasıyla mezuniyet töreni gerçekleştirdi

Edirne Doktor Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2022-2023 öğretim yılına 'Kadın Nefestir' temalı mezuniyet töreni ile veda etti. 

Meslek Lisesi öğrencileri 'Kadın Nefestir' temasıyla mezuniyet töreni gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Doktor Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri mezuniyet törenlerine farkındalık oluşturmak adına farklı bir konsept ile veda etti. Okuldan mezun olmanın heyecanın yanı sıra öğrenciler “Kadın Nefestir” teması ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda mezuniyet töreninde buluştu.
Törene Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, merhum Doktor Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, işletme temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
            Mezuniyet töreni saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
            Edirne Doktor Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “KADINA ŞİDDETE DUR DE!” konulu videonun gösterimi gerçekleştirildi.
            Video gösteriminin ardından  Doktor Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından türküler söylendi. Kadına karşı şiddet önlenmesinde farkındalık oluşturmak adına öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterisi gerçekleştirildi.
            Edirne Doktor Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Özge Loça Balkan konuşmasında öğrenci ailelerine teşekkürlerini sundu.  Balkan, “sizlerden emanet olarak aldığımız değerli öğrencilerimizi özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, bilgili, görgülü ülkesini ve insanları seven bireyler olarak sizlere tekrar takdim etmekten büyük mutluluk duyuruyorum. Öğrencilerimize bundan sonra eğitim öğretim hayatı olmak üzere tüm girişimlerinde başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.
            Loça, mezun olan öğrencilere seslenerek; “Anne ve baba şefkatiyle kucaklayıp erdem ve bilgiyle donattığımız bir nesli bugün burada uğurluyoruz. Sevgili öğrencilerim okula ilk başladığınız günden beri eğitildiniz ve bilgiyle donatıldınız bugün burada mezun oluyorsunuz. Her mezuniyetin bir başka basamağın başlangıcı olacak” dedi.
            Törene katılan Merhum Doktor Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet ise, eşi Sadık Ahmet’in gençlerin eğitimi için çok mücadele ettiğini vurguladı.
            Eşinin ismini yaşatan okulda mezuniyet törenine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Işık Sadık Ahmet, “Merhum doktor sadık Ahmet’in adını yaşatan lisemizin mezuniyetinde bulunmak benim için bir sevinç kaynağıdır. Eşimin bu hayatta en çok mücadele ettiği şey eğitim sorunuydu. Yaşadığımız onlarca sıkıntı içinde her zaman eğitimin önemine öncelik vermişti. Eğitim davranışlarımızı düşüncelerimizi ve tutumlarımızı etkiler. Ailelerimize çok görev düşmesiyle birlikte harf öğretme için gecesini gündüzüne katan tüm eğitim görevlilerinden Allah razı olsun.” İfadelerine yer verdi.
            Yıl içerinde başarı gösteren öğrencilere plaket verildi.  Edirne il Kültür Turizm Başkanı Kemal Soytürk okulda dereceye giren öğrencilerin annelerine çiçeklerini takdim etti.
            Okul birincisi Ayaz Demirbilek okul kütüğüne kendi ismini taşıyan plakayı çaktı.
            2022-2023 ders yılında okulun değişim ve gelişimine katkı sağlayan kurum ve işletme temsilcilerine teşekkür plaketi Okul Müdür Vekili Özge Loça Balkan tarafından verildi. Tören bayrak ve flama tesliminin ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verilip kep atma ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.    
Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN